Sant Joan Despí referma l'aposta de l'Ajuntament per la salut

Referma l'aposta de l'Ajuntament per la salut

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha refermat l'aposta de l'Ajuntament per la salut i per una atenció sanitària de qualitat en una visita que ha realitzat a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi. Durant la visita, l'alcaldessa ha analitzat la situació de l'atenció sanitària actual i els projectes de futur de l'hospital, que forma part del Consorci Sanitari Integral (CSI), una entitat pública participada, entre altres institucions, per l'Ajuntament de Sant Joan Despí.
L'alcaldessa, Belén García, ha visitat l'Hospital de Sant Joan Despí acompanyada pel director general del CSI, Carles Constante; pel director del complex hospitalari Moisès Broggi, Jordi Vilarasau, i per la directora d'Atenció al Ciutadà i Comunicació del CSI, Palmira Tejero.
Belén García ha recorregut diferents espais, com l’ampliació d’urgències o l'Edifici Polivalent, obert amb motiu de la pandèmia de la COVID-19. També l'Hospital de Dia, on funciona un servei d'atenció a pacients amb càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) que se situa entre els més valorats de Catalunya.
Durant la visita, l'alcaldessa i la direcció de l'hospital han analitzat la situació de l'atenció sanitària actual i diferents iniciatives de millora, entre altres, la reorganització d'espais com les urgències, l'adequació dels espais de rehabilitació o els plans per convertir l'Hospital de Sant Joan Despí en un hospital universitari.
També han abordat els usos que en un futur tindrà l'Edifici Polivalent, que es va obrir el mes d'abril passat per donar resposta a la pandèmia de la COVID-19 i que va permetre doblar la capacitat de tractament dels malalts crítics i semicrítics. L'objectiu és que aquest edifici permeti incrementar els serveis de l'hospital.
L'alcaldessa Belén García ha traslladat a la direcció de l'hospital "l'agraïment de la ciutat per la tasca que fa el Moisès Broggi i tot el seu equip professional, especialment durant la pandèmia". Belén García ha expressat l'aposta de l'Ajuntament per la salut i ha ofert a l'hospital la seva col·laboració. 
L'hospital es va posar en marxa l'any 2010 i ofereix atenció a Sant Joan Despí i a deu municipis del Baix Llobregat, tot sent el centre de referència de 450.000 persones. Entre altres serveis d'excel·lència, destaquen la Unitat de Terapèutica Hiperbàrica -referent a Catalunya- i la Unitat de Peu i Turmell, referent en el tractament quirúrgic del peu de Charcot. Recentment, l'hospital ha ampliat la seva cartera de serveis amb la posada en marxa d'una Unitat d'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica.
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí