Detenen a un home per intimidar menors amb un cúter i robar-los diners

Detenen a un home per intimidar menors amb un cúter i robar-los diners

. El detingut és multireincident i se li atribueixen almenys 10 robatoris violents amb un total de 13 víctimes, la majoria menors d’ edat

Un cop aconseguia diners o joies, comminava les víctimes a no moure’ s en una estona i els amenaçava que una altra persona els vigilava per assegurar-se la fugida i no ser descobert

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de les Corts de Barcelona van detenir el dia 1 de setembre un home de 49 anys com a presumpte autor de robatoris violents a menors a qui sostreia diners i pertinences personals. Les víctimes es trobaven sols o acompanyats en parcs o jardins, i per aconseguir el seu objectiu el detingut els intimidava amb un cúter.

Els investigadors atribueixen al detingut, en els últims tres mesos, 10 robatoris violents en parcs de Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat. La majoria dels robatoris van tenir lloc a zones obertes dels districtes de Les Corts i Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona.

L’autor es va endur un botí de 1.200 euros en efectiu i dues cadenes d’or, una valorada en 700 euros. Els investigadors van tenir coneixement del primer cas el passat 12 de maig i la resta durant els mesos de juny, juliol i agost. En comparar els diferents casos, van observar com l’autor seguia el mateix modus operandi en tots els robatoris i van iniciar una investigació encaminada a la seva detenció.

El detingut caminava pels carrers i parcs buscant possibles víctimes. Sempre escollia persones vulnerables que no podien defensar-se, la majoria menors d’edat o molt joves, d’entre 15 i 20 anys. S’assegurava que estiguessin soles, o acompanyades amb altres menors, i els abordava amenaçant-los amb el cúter.

Un cop aconseguia diners o joies, comminava les víctimes a no moure’s en una estona, sota l’excusa que una altra persona que treballava amb ell els vigilava per assegurar-se la fugida i no ser descobert.

Arran de la investigació i la col·laboració de les víctimes, els agents el van identificar, localitzar, i finalment detenir el passat 1 de setembre a Barcelona. Al detingut li consten 11 antecedents per fets similars.

El dia 2 de setembre el detingut va passar a disposició judicial davant del Jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona.