Inspeccionen dos establiments d’oci nocturn

Inspeccionen dos establiments d’oci nocturn

-  Van aixecar sis actes per infraccions a la normativa d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives i una més per incompliment

d’excés d’aforament en virtut de la Resolució SLT/3450/2021, de 17 de novembre, per la qual s'estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb el suport d’efectius de l’Àrea de Recursos Operatius de la Regió van inspeccionar, la nit de divendres 19 de novembre, dos locals d'oci nocturn de Molins de Rei, en base a la Llei 11/2009, de regulació administrativa d’espectacles públics i activitats recreatives i amb l’objectiu de comprovar si s'aplicaven correctament les mesures de seguretat sanitària per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Durant les inspeccions va ser detectada una irregularitat en una sala de festes on hi havia tres persones que exercien funcions de personal de control d’accés sense disposar de l’habilitació per fer tasques d’admissió de clients, motiu pel qual els agents van denunciar els responsables el local per no disposar de controladors amb el títol que els habilitava a desenvolupar les funcions pròpies. A més, els agents també van denunciar l’establiment per tenir els extintors antiincendis  caducats.

Amb posterioritat, van denunciar una discoteca perquè excedia l’aforament màxim autoritzat. Aquest establiment, abans de la pandèmia, té un aforament màxim de 990 persones, distribuïdes en tres sales. Actualment, amb la vigència de les restriccions, només per a determinades activitats considerades de més risc, l’aforament es troba limitat al 80% del seu màxim autoritzat.

A la finalització de l’activitat, els agents van comptabilitzar un total de 908 persones quan, donant compliment a la resolució del Departament de Salut, n’haurien d’haver un màxim de 773, motiu pel qual es va denunciar al personal de control d’accés, per no exercir correctament les funcions que li encomana l’article 60 del Decret 112/2010, el control i supervisió del nombre de persones que accedeixen a una sala.

Fuente: Mossos d´Esquadra