Desmantellen dues plantacions de marihuana indoor en pisos

Desmantellen dues plantacions de marihuana indoor

Van intervenir 298 plantes de marihuana i van detenir quatre persones com a responsables de les plantacions.

La manipulació dels quadres elèctrics que fan els cultivadors per a obtenir el fluid elèctric necessari per a les plantacions suposen un greu risc d’incendi a les comunitats on s’ubiquen, com ja ha passat en sis ocasions en els darrers anys

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat van detenir, l’11 de novembre,  dues dones i dos homes de 55, 30, 25 i 22 de anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar arran d’un fet amb armes de foc, el 30 de juny d’enguany, entre membres de dues famílies que es dediquen al cultiu i al tràfic de substàncies estupefaents al Prat de Llobregat. Els investigadors van resoldre que el motiu dels trets amb arma de foc havia estat el control de la venda de marihuana al barri.

Resultat de les indagacions realitzades pels investigadors, l’11 de novembre de 2021 i sota la tutela del Jutjat de primera instància i Instrucció núm. 3 del Prat de Llobregat, es van fer dues entrades i perquisicions a dos domicilis del barri de Sant Cosme. Fruit dels escorcolls es van comissar un total  de 298  plantes de cànnabis i es va poder comprovar que els residents tenien diverses habitacions dedicades al cultiu de marihuana i que havien modificat i alterat greument la xarxa elèctrica i que feien així una important defraudació del consum.

Per tot això els investigadors van detenir les quatre persones residents als dos domicilis pels delictes contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

A més, cal destacar que en un dels domicilis escorcollats es van localitzar sis menors d’edat, que compartien espai amb gran quantitat de substància estupefaent.

Finalment, es va desmantellar tota la instal·lació emprada en el cultiu de la marihuana i els operaris de l’empresa elèctrica subministradora van eliminar les connexions fraudulentes dels dos domicilis. És important destacar el perill inherent d’aquestes instal·lacions fraudulentes, atès que existeixen antecedents d’incendis produïts en els darrers anys a la mateixa població i que afecten a la seguretat col·lectiva de les persones que  viuen en els edificis. 

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor en funcions de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrecs dels arrestats.

Fuente: Mossos d´Esquadra