Viladecans estarà plena de música i cultura popular

Viladecans estarà plena de música i cultura popular

La Festa Major d’Estiu, que se celebrarà entre els dies 7 i 11 de setembre, tornarà enguany

a ser la de sempre, sense restriccions d’aforaments. Serà un moment per retrobar-se després de les vacances i compartir bones estones gaudint d'activitats per a tots els públics. La cita comptarà amb diferents escenaris repartits per la ciutat, on els serveis municipals estaran treballant per garantir que la diversió també és segura.

La festa gran de la ciutat arrencarà el dia 7, a les 19 hores, amb la inauguració de l’exposició Riberas, del pintor Manuel Rivera, a la Torre del Baró, seguida del pregó (20 hores, plaça de la Vila), del qual s’encarregaran dos professionals de la docència local que actuaran com a representants de la comunitat educativa de Viladecans i que, a més, són escriptors: Albert Villanueva i Eva M. Garrigosa, guanyadora del Premi Delta de narrativa escrita per dones. La benvinguda a la Festa Major es completarà amb l’Espavilada del Mamutamb la Colla del Mamut, i el piscolabis amb el Mojito sense alcohol de la celebració, als jardins de Magdalena Modolell. Més tard, a les 22 hores, tindrà lloc el castell de focs artificials al parc de la Marina.

Les famílies amb nens petits no poden perdre's tot el que s'ha preparat al parc de Can Xic perquè no els quedarà temps per avorrir-se entre jocs, tallers i espectacles. A part de la fira d’atraccions, que com altres anys ha previst unes hores sense llum ni soroll perquè també la puguin gaudir persones dins del trastorn de l´espectre autista.

La música omplirà de joia les cinc nits de Festa Major i ho farà amb concerts a diferents espais. Un cop més, el parc de la Marina serà el centre de les activitats pensades per a joves, com és el cas dels festivals Amalgama i Rudecans. I, a més, també acollirà el gran concert de Festa Major, aquest any a càrrec del músic i presentador del programa de talents musicals Eufòria, Miki Núñez.

Al Torrent Ballester, per a un públic més adult, el cartell de concerts també inclou dos artistes que han marcat la música espanyola, cadascun en el seu estil: el cantant de copla i flamenc Falete i el grup de música electrònica OBK. També en aquest espai s'han programat grups de versions i orquestres.

Un altre escenari musical se situa als jardins de Magdalena Modolell amb el Festival Ocellets,

una cita amb artistes alternatius, consagrats i locals, que mostraran què és fer música de qualitat des dels marges.

També les entitats populars tindran un gran protagonisme. No faltaran la tradicional Mamullada, els correfocs, els castellers i els grallers, entre d’altres. A més, els clubs esportius se sumen un any més a la cita amb tornejos especials i amb la tradicional Cursa Popular de Festa Major.

Presentació del tomàquet cherry de pera

La Cooperativa Agrícola i el Gremi d’Hostaleria presentaran durant la Festa un producte

de l'horta que aspira a portar de cognom Viladecans, la varietat de tomàquet cherry de pera, amb diferents ocasions per degustar-ho.

Tota la programació de la Festa Major d’Estiu, a: www.viladecans.cat/festamajor.