Un projecte per a la higiene de persones enllitades

Un projecte per a la higiene de persones enllitades

La sisena edició del programa educatiu, impulsat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans amb l'objectiu de promoure

l'emprenedoria entre l'alumnat, ha posat punt final a quatre mesos de treball intens

Els premis de l'edició 2021 del Talent a les Aules s’han lliurat aquest matí en una gala final a l'Espai Maragall de Gavà adaptada a les mesures sanitàries actuals. El programa, impulsat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria entre l'alumnat, ha posat així punt final a quatre mesos de treball intens.

El projecte guanyador d'aquesta sisena edició ha estat Shower Bed, presentat per Carla García i Josselyn Rodríguez, alumnes de l'Institut de Sales de Viladecans. El projecte de les joves, que han comptat amb l'ajuda del seu mentor, David Caña, de Mesoestetic, proposa un innovador llit que incorpora una banyera per facilitar la higiene de les persones que es troben enllitades per estar convalescents en un centre sanitari o assistencial o que presenten algun tipus de diversitat funcional que els impedeix valer-se per si mateixes, tot controlat a través d'una pantalla tàctil.

“És a partir de la nostra experiència professional en la cura de pacients hospitalitzats, i també arran de la cura de familiars i experiències pròpies, que ha nascut la nostra idea de negoci Shower Bed amb l'objectiu de millorar la qualitat assistencial i de vida de les persones convalescents després d'una operació, malaltia, etc., o que no poden valer-se per si mateixes” han explicat la Carla García i la Josselyn Rodríguez.

Les estudiants s'emporten com a premi un tour emprenedor per Europa. Un viatge de cinc dies per les ciutats de Brussel·les, París i Berlín. Amb un programa de visites a institucions i organismes relacionats amb l'emprenedoria i la innovació a nivell europeu i a seus d'empreses reconegudes, com Facebook o Microsoft.

Més premis

A la gala final també s'han lliurat dos premis a la segona posició, el Barcelona Enterpreneur Day (programa de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona). Els guanyadors han estat Martina Sun Sánchez i David Abellán de l’Institut Josep Mestres Busquets de Viladecans, amb el projecte Reuse&Repair, i Anna García i Irene García del Col·legi Santo Ángel de Gavà, amb el projecte Boca a Boca.

Per últim, s'ha premiat a dos tercers classificats amb un programa de formació empresarial. Aquests han estat Carla Galván i Erika Escudero (Institut Josefina Castellví i Piulachs de Viladecans), amb el projecte ACC Learning, i Pilar Hernández i Noa Vera (Col·legi Sagrat Cor de Gavà), amb el projecte We Care About You.

Abans de conèixer els guanyadors, l'emprenedor Josep Mitjà, CEO de laTostadora i cofundador de Waiki.tv, ha ofert als assistents una ponència explicant la seva experiència.
La gala final també va comptar amb l'actuació musical en directe de Melita Duffy, finalista del Talent a les Aules Gavà-Viladecans 2020.

Mentors i col·laboradors

En aquesta tercera edició es van presentar un total de 220 projectes, dels quals 20 han arribat a la gran final. En el procés de mentoria han participat mentors i mentores de les empreses Lipotrue, Mesoestetic, Lipotec, AirVal, Barnasud, Amada, Carhaus, Kauai, Bauhaus, Autovivo, Grup Lancaster, Cubat, Clickame, La Candela, Cerc Ingeniería, Adequat, Spa Mon, Vivers Barri, Handmade Bakery by Noelia Toré i Maservicios.

Com sempre, el Talent a les Aules ha comptat amb grans col·laboradors com Roca, Innobaix, Secot, Asencat, UPC, UB, Microsoft, Península o Barcelona Tech City, entre d’altres.

Fuente: Ajuntament de Viladecans