Reptes i projectes en indústria i innovació enfront de la pandèmia

Reptes en indústria i innovació enfront de la pandèmia

La jornada sobre indústria i innovació, amb les inscripcions obertes en el seu web, indi.cat, es reinventa i se celebra

de forma virtual els dies 6 i 7 de maig

S’hi presentaran projectes Next Generation, una conversa sobre sobirania tecnològica i el debat De Atapuerca a Marte entre Eudald Carbonell, codirector de Fundación Atapuerca, y David Ceballos, CEO d’Astroland

Representants de la indústria, de les administracions públiques i de la recerca i el desenvolupament es tornaran a trobar el proper dimecres, 6 de maig, i el dijous 7 a Viladecans per discutir sobre les tendències i innovacions industrials, així com les polítiques d’innovació i competitivitat necessàries per abordar-les. Serà a la jornada IND+I (Indústria més Innovació), a la seva cinquena edició, dedicada a reflexionar sobre els canvis en el model econòmic i de societat, i també sobre el reptes i projectes de país enfront de la pandèmia respecte a la innovació i la indústria.

S’hi proposaran, debatran i pensaran solucions concretes que el mercat, l’administració, la societat i el sector de coneixement estan plantejant ara, així com en identificar noves tendències que es faran realitat en un futur pròxim. En l’edició d’aquest any, a més de reflexionar sobre tendències d’indústria i innovació, s’aprofundirà en solucions concretes per orientar l’emprenedoria, la tecnologia i la innovació cap a les grans missions de la societat, treballant per identificar projectes concrets de ciutats i pobles espanyols que puguin desenvolupar-se més enllà de l’esdeveniment.

En l’apartat de la trobada IND+I Update, el enginyer de Telecomunicacions Xavier Ferràs, professor del Departament de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, i consultor i ponent especialista en innovació, estratègia, lideratge i gestió tecnològica, posarà, a les persones assistents, al dia del més nou, de les tendències transformadores derivades de la pandèmia.

Després, en l’IND+I TalksProjectes transformadors, el secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, parlarà sobre les oportunitats per a la transformació que donen els fons Next Generation de la Comunitat Europea (NGEU), dels quals presentaran i debatran tres projectes Carolina Rodríguez i María González Picatoste, ambdues representants de l’Alt Comissionat per Espanya Nació Emprenedora. També Teresa Riesgo exposarà el paper dels ecosistemes locals en la transformació i els NGEU com a motors.

L’IND+I Science, amb Eudald Carbonell i David Ceballos

Entre els altres àmbits de la trobada anual a Viladecans hi ha l’’IND+I Science, amb la intervenció De Atapuerca a Marte a càrrec d’Eudald Carbonell, codirector de Fundación Atapuerca, i David Ceballos, CEO d’Astroland.

l’IND+I Club, que presentarà, de la mà de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, un seguit de reptes que es debatran en tribus (grups), i l’IND+I Conversations, en què Ana Sánchez, CEO d’ITimes Advisers i presidenta de la Comissió Societat Digital a Foment de Treball, i José Molero, del FEI, xerraran sobre soberania tecnològica.

La 5a trobada IND+I tindrà lloc en format virtual.

Fuente: Ajuntament de Viladecans