Viladecans presenta el projecte de reforma de la rambla Modolell

Projecte de reforma de la rambla Modolell

L’Ajuntament ha presentat al veïnat el projecte definitiu d’urbanització de la rambla Modolell, després de l’ampli procés

participatiu dut a terme els darrers mesos per escoltar les necessitats i expectatives de ciutadania, entitats i teixit empresarial. La futura rambla es pacificarà amb la restricció del trànsit de vehicles només a veïnat, guals, serveis i mercaderies comercials i, a més, inclourà la conversió en zona de vianants de carrers de l’entorn com els de l’Antiga Riera i de les Sitges i el passatge de la Unió. Així, s'estendrà la zona de vianants actual del Barri Antic. La renovació potenciarà el caràcter ciutadà i verd del passeig.

L’estacionament regulat actual es traslladarà al carrer del Llevat i, a petició del veïnat, l'Ajuntament estudiarà convertir l'ús d'un dels carrils de circulació de l'avinguda de Francesc Macià perquè a determinades hores del dia doni resposta a les necessitats d'aparcament i càrrega i descàrrega de mercaderies. També els contenidors de residus es traslladaran a carrers adjacents.

La rambla tindrà una plataforma única en tota la seva amplada per donar tot el protagonisme als vianants. A banda i banda del tram central del passeig es mantindrà l’arbrat actual, intercalat amb nous espais de descans i les terrasses de restauració, limitades a setze taules com a màxim per local. El verd guanyarà protagonisme amb noves zones de gespa i d’arbustos, tot mantenint un format de passeig obert. A més, l’àrea de jocs infantils al tram inferior de la rambla es transformarà per integrar-la més en l’entorn, tot incorporant una instal·lació de joc singular.

La regidora del Districte I, Rosa Cañisá, va agrair “les aportacions de tothom al procés participatiu” i va apuntar que aquestes “han quedat reflectides en el projecte”. Així mateix, es va mostrar oberta a incorporar consideracions plantejades a la reunió de presentació “en la redacció definitiva, que es tancarà les properes setmanes”. Per la seva part, Richard Calle, tinent d’alcalde de Planificació Territorial, va assegurar que “tot i que les obres suposaran algunes molèsties, el resultat serà molt positiu per a la vida ciutadana, social i econòmica d’aquesta zona de la ciutat”. Calle va explicar a les persones assistents a la reunió que es preveu que les obres s’iniciïn aquesta tardor, “previsiblement al mes d’octubre”, i que la primera fase, entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer de Santa Teresa, s’allargui "aproximadament un any".

En una segona fase, la rambla actual s’ampliarà amb la incorporació de l’espai que ara ocupa el pati de l’Escola Àngela Roca I, ja que aquest edifici es convertirà en la nova seu de l’Escola Oficial d’Idiomes a Viladecans. Així, es guanyarà espai per fer esdeveniments populars i permetrà estendre al carrer l'activitat associativa de l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso.

Fuente: Ajuntament de Viladecans