Convocat el Premi Manel Esteller d'Iniciació a la Recerca Biomèdica per promoure la investigació sobre el càncer

Premi Manel Esteller d'Iniciació a la Recerca Biomèdica per promoure la investigació sobre el càncer

L'Ajuntament de Sant Boi ha convocat conjuntament amb l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) el I Premi Manel Esteller d'Iniciació a la Recerca Biomèdica, adreçat a investigadors i investigadores predoctorals.

La persona guanyadora s'incorporarà a l'IJC per iniciar la seva carrera científica sota la direcció del doctor Manel Esteller, Fill Predilecte de Sant Boi.

La finalitat del premi és donar suport a noves vocacions en l'àmbit de la recerca i fomentar la investigació biomèdica sobre el càncer, amb especial èmfasi en la leucèmia i altres hemopaties malignes.

La dotació del guardó és de 40.000 euros. Aquesta aportació, que compta amb la col·laboració d'empreses locals, permetrà finançar els dos primers anys de tesi doctoral de la persona guanyadora.

El Premi Manel Esteller d'Iniciació a la Recerca Biomèdica s'adreça per tant a investigadors i investigadores predoctorals. D'acord amb les bases, per concórrer-hi cal haver cursat estudis de grau de Medicina, Farmàcia, Ciències Biomèdiques, o altres titulacions derivades, havent obtingut una nota mitjana mínima de 6,5 a l'expedient acadèmic. A més, cal acreditar la possessió d'una titulació de màster o haver-se matriculat aquest curs 2023 en un màster universitari oficial que doni accés a un programa de doctorat.

Requisits de la convocatòria i documentació a aportar

Amb aquesta convocatòria, l'Ajuntament de Sant Boi uneix esforços amb un referent de la ciència i la investigació per donar continuïtat a una llarga trajectòria històrica vinculada a la salut i seguir consolidant la seva aposta estratègica com a ciutat de la salut. i el compromís amb la innovació científica, el talent jove i la formació especialitzada en un dels sectors amb major pes en el conjunt de l'economia local.

L'acte de presentació del premi va tenir lloc el mes de març passat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu durant un acte que va presidir la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

El doctor Manel Esteller, metge i investigador de reconegut prestigi mundial per la seva lluita contra el càncer, és l'actual director de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) i catedràtic de Genètica per la Universitat de Barcelona (UB). L'any 2002, l'Ajuntament de Sant Boi li va concedir el títol de Fill Predilecte de Sant Boi.