L’Ajuntament llança una nova emissió de bons Vilawatt

L’Ajuntament llança una nova emissió de bons Vilawatt

Els bons es poden adquirir al preu de 25 euros-Vilawatt, però tenen un valor de 50₩ si es gasten als establiments

adherits de la ciutat

L’Ajuntament de Viladecans continuarà desenvolupant la campanya dels bons Vilawatt durant l’any 2022, per a la promoció del consum al comerç i a l’hostaleria locals. Gràcies als fons especials destinats al Pla de Reactivació Local, l'Ajuntament destinarà 300.000 euros a l’emissió d’uns bons que es podran adquirir al preu de 25 euros-Vilawatt (₩) però que tindran un valor de 50₩ si es gasten als establiments de la ciutat. L’euro-Vilawatt, moneda energètica local, està reconegut pel Banc d’Espanya i té un valor fixe equivalent a l’euro.

Després de l'èxit de la primera edició, que encara està en marxa i que ha suposat posar al mercat 9.300 bons i una inversió municipal de 250.000 euros, l'Ajuntament emetrà altres 9.790 nous bons al 2022. Tots els ciutadans i ciutadanes, inclosos els que han esgotat els seus bons en la primera edició, podran accedir-hi.

De la primera emissió dels bons euro-Vilawatt, fins al moment, ja s'han adquirit 3 de cada 4 bons disponibles per a 2021, la qual cosa ha suposat un total de 1.965 compres repartides en 104 establiments de diversa índole. La iniciativa ha beneficiat establiments de diferents sectors. El 26,5% dels Euros-Vilawatts s'ha invertit en electrodomèstics, seguit d'un 14,9% en roba i complements, un 10,5% en restaurants i un 6,6% en papereria i llibreries. La compra dels bons de 2021 continua disponible per a totes aquelles persones que no hagin esgotat el contingent de quatre.

Per comprar amb la moneda, i poder gaudir dels bons Vilawatt, només cal registrar-se a través d'un formulari d'alta a l’aplicació Vilawatt (iOS o Android) i fer una recàrrega d’euros. Els bons Vilawatt podran adquirir-se fins a exhaurir existències. La moneda local permet pagar en qualsevol dels 201 comerços i professionals que s'hi han adherit fins ara a la ciutat a aquesta acció. Altres prop de 200 empreses interessades en el projecte podrien afegir-se en el futur, atès que l’Ajuntament farà durant 2022 una tasca d’informació sobre el funcionament i els beneficis de la moneda local i l’economia circular. Més informació: https://www.viladecans.cat/ca/bonsvilawatt2022

Fuente: Ajuntament de Viladecans