La consellera Simó inaugura l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat

La consellera Simó inaugura l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha inaugurat l’ampliació de l’Institut Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat. Es tracta de la construcció d’un annex amb gimnàs i vestidors, i a l’edifici principal,

la construcció de dos espais que es faran servir com a biblioteca i sala polivalent, i la reforma i ampliació de la cuina. Tot plegat, amb l’objectiu que el centre pugui acollir folgadament l’augment de matrícula derivat del creixement del seu alumnat, en convertir-se en institut escola amb dues línies d’ESO. L’import de l’actuació ascendeix a 2.175.115.52€, repartits en conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Educació (que n’assumeix 1.107,698,03€) i l’Ajuntament, que aporta la part restant.

Simó ha recorregut els espais del centre acompanyada de l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, i després ha descobert la placa inaugural i ha participat en l’acte d’inauguració dels nous espais, fet precisament al gimnàs i conduït per alumnat del centre. Allà ha donat l’enhorabona a tots els membres de la comunitat educativa del Pepa Colomer: “Volem que sapigueu que donem molt de valor a la feina que feu, que ha portat a millorar la convivència, incrementar els resultats competencials i reduir l’absentisme escolar. Estem satisfets de poder inaugurar la reforma i ampliació del centre que us ha de permetre tenir millors condicions per continuar fent la feina, i que els nois i noies hi vinguin contents”. Simó també ha elogiat el treball conjunt d’Ajuntament i Departament per tirar endavant l’obra i promoure el Pla Educatiu d’Entorn, que, segons Simó, “explica en part la millora de l’èxit educatiu de l’alumnat del Pepa Colomer”.

Lectures de Joana Raspall

Posteriorment, Simó s’ha desplaçat a l’Escola Falguera de Sant Feliu de Llobregat, on ha participat en una activitat de lectura amb alumnat d’I4 i I5 i ha assistit a una cantata de l’alumnat de 3r de primària en base a textos de l’escriptora i poetessa santfeliuenca Joana Raspall, amb motiu del desè aniversari de la seva mort, que es commemora dilluns. Concretament, els alumnes de segon cicle d’infantil han llegit els poemes ‘El vent’ i ‘El cargol, i la consellera ha recitat ‘Podries’. Els alumnes de 3r de primària han cantat ‘Rosa d’abril’. A Sant Feliu, Simó també ha visitat els Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, on ha recorregut les instal·lacions, saludat el personal i, per últim, s’ha reunit amb l’equip directiu i de coordinació.

Sant Andreu de la Barca

La consellera d’Educació ha tancat la visita territorial al Baix Llobregat a Sant Andreu de la Barca, on ha visitat l’Institut El Palau. Després d’assistir a un concert de la coral del centre, s’ha reunit amb totes les direccions dels centres educatius del municipi i ha visitat les instal·lacions del centre, fent èmfasi als espais de Formació Professional: el taller de mecanització, el de soldadura, el d’automatització i el de robòtica industrial, i l’aula de simulació empresarial.