Definit el nou cartipàs municipal de l’Ajuntament de Begues per al mandat 2023-2027

Definit el nou cartipàs municipal de l’Ajuntament de Begues per al mandat 2023-2027

El cartipàs defineix les funcions i responsabilitats dels integrants del govern de Begues per al mandat municipal 2023-2027.

La nova estructura de govern local compta amb quatre tinences d'alcaldia i s'organitza entorn de vuit àrees de govern.

El nou govern municipal de Begues, format pels cinc regidors i regidores de Junts per Begues i els dos del Partit dels Socialistes de Catalunya, ja ha començat a treballar. Un dels primers passos ha estat l'aprovació del nou cartipàs municipal, que estructura les diferents responsabilitats de govern i distribueix les diferents regidories i serveis.

Mercè Esteve (Junts) ostenta l'alcaldia i s'encarregarà de l'Àrea de Serveis Generals, que engloba les regidories de Serveis Generals i Hisenda i de Recursos Humans i Polítiques d'ocupació.

Maria Llauradó (Junts) esdevé primera tinenta d'alcaldia de Benestar i Acció Social i d'Administració Oberta. Dirigirà les regidories de Participació Ciutadana, Govern Obert i Transparència, Comunicació i Polítiques digitals, així com la regidoria de Gent Gran i de Solidaritat i Cooperació.

El segon tinent d'alcaldia és Benito Navarro (PSC), que s'encarregarà de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, que engloba les regidories de Comerç i Consum, Turisme i Promoció Econòmica i Treball. També s'encarregarà de la regidoria de Mobilitat i Transports.

Jordi Montaña (Junts) és tercer tinent d'alcaldia, d'Espai Públic i Convivència i Seguretat. Dirigirà les regidories de Manteniment i Serveis al municipi, Via Pública, Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Civisme i Protecció i benestar animal.

La quarta tinença d'alcaldia recau en Javier Valero (Junts), que dirigirà l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, que engloba les regidories d'Obres, Projectes i Patrimoni; Urbanisme i Habitatge i la regidoria de Medi Ambient.

Alfons Duran (Junts) exerceix de regidor de Cultura, Joventut i Esports, al capdavant de les regidories del mateix nom i de Política Lingüística.

Finalment, Raquel Agustí (PSC) esdevé regidora de Serveis Socials, Educació, Igualtat i Salut.

Una estructura al servei del bon govern i de la prestació de serveis a la ciutadania

Amb aquesta estructura, el govern municipal de Begues vol donar impuls al conjunt de serveis adreçats a les persones i l'acció social. Alhora, es reforça tot l'àmbit de polítiques de manteniment i millora de l'espai públic i de mobilitat urbana.

També es crea una nova àrea de Convivència i Seguretat, amb les noves regidories de Civisme i de Protecció i Benestar animal. Les polítiques de promoció del comerç, l'economia i el treball s'uneixen sota una sola direcció, juntament amb la regidoria de Turisme. També s'agrupa en un sol àmbit d'actuació el conjunt de polítiques en matèria de Cultura, Joventut i Esports