El Cangur municipal de Sant Joan Despí té cura de més de 140 infants en el darrer any

El Cangur municipal de Sant Joan Despí té cura de més de 140 infants

Acompanyar infants a l'escola al matí, recollir-los a la tarda o fer-se'n càrrec durant una estona al domicili, aquestes són les tasques que fa el Cangur municipal de Sant Joan Despí, que en el darrer any ha tingut cura de més de 140 nens i nenes

de la ciutat. El servei ofereix deu hores de cangur gratuïtes al mes perquè les famílies puguin disposar d'un suport per a la conciliació i per a la corresponsabilitat social, laboral i familiar.

El Servei Puntual de Cangur Municipal va tancar l'any 2023 amb 277 famílies donades d'alta. Al llarg del darrer any, es van sol·licitar 2.484 serveis per a un total de 144 infants. D'aquesta forma, en total, les monitores i monitors del Cangur municipal van sumar 2.986 hores fent tasques de cura d'infants.

Les famílies que fan ús del Cangur són de diferents tipologies (famílies nuclears, monoparentals...) El servei que més demanden és que el Cangur els reculli els infants a l'escola per acompanyar-los a una extraescolar o a casa, seguit de ben a prop pel servei d'acompanyament a l'escola als matins. 

El Servei Puntual de Cangur Municipal, subvencionat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa a final de 2021. Està adreçat a famílies amb nens i nenes d'entre 3 i 12 anys i té un doble objectiu: ser un suport per facilitar la corresponsabilitat social, laboral i familiar i la conciliació i, alhora, reduir les desigualtats en l'àmbit de les cures, ja que tradicionalment han estat més vinculades a les dones. 

El Cangur va a càrrec de monitors i monitores especialitzades i es presta al llarg de tot l'any. El 2024 també hi haurà serveis durant les vacances escolars i els períodes de jornada intensiva.