Ingressen a presó dos membres d’un grup criminal

Ingressen a presó dos membres d’un grup criminal

. Van sostreure joies i objectes de valor a Sabadell, Terrassa, Gelida i Igualada. Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos

d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el divendres 22 dos homes i el dissabte 23 un més, tots ells de nacionalitat colombiana, de 25, 29 i 35 anys i veïns de Sabadell, Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autor de quatre robatoris amb força interior de domicili.

Els fets es van iniciar el 2 de setembre quan una patrulla de paisà de la unitat d’investigació de Martorell, que estava fent servei destinat a la prevenció de robatoris amb força a interior de domicili, van observar l’actitud vigilant de dos homes en una zona d’habitatges de la població. Posteriorment els investigadors van tenir coneixement d’una temptativa de robatori amb força en un domicili de la zona on havien estat aquests homes i els van poder relacionar directament amb aquesta temptativa. 

El dia 19 de setembre una dotació de paisà de la comissaria de l’Hospitalet va aturar el vehicle emprat pels dos lladres per desplaçar-se i en l’escorcoll se’ls van trobar diverses joies amagades i un telèfon mòbil que constava sostret en un robatori amb força a interior de domicili a la localitat de Montcada i Reixac, motius pels quals van ser detinguts per un delicte de receptació.

D’entre les joies intervingudes hi havia una especialment destacable valorada en 60.000 euros. Les indagacions realitzades al voltant de la singular joia va permetre localitzar la legítima propietària, la qual havia patit pocs dies abans un robatori amb força a casa seva, a Sabadell.

Els investigadors van prosseguir en les seves indagacions al voltant de l’activitat dels homes fins que el 22 d’octubre els dos homes van tornar a ser detinguts in fraganti a la localitat d’Igualada quan acabaven de robar en un domicili.

Es va sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia d’Igualada l’entrada judicial en els tres domicilis dels detinguts, entrada que es va realitzar el dissabte dia 23 a les localitats d’Abrera, Castelldefels i Barcelona. En aquest últim domicili es va localitzar i detenir el tercer membre del grup.

Durant els escorcolls es van recuperar una quantitat important de joies, entre les que destacaria un rellotge d’or d’una coneguda marca valorat en 28.000 euros que havia estat sostret d’un domicili de Sabadell, així com aparells electrònics i diners en efectiu.

Els investigadors els han relacionat amb quatre robatoris amb força a interior de domicili comesos a les localitats de Gelida, Sabadell, Terrassa i Igualada.

Els tres arrestats, amb tres antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó de dos d’ells i llibertat amb càrrecs pel tercer detingut.

Els investigadors continuen les gestions amb la finalitat de retornar tots els béns recuperats als seus legítims propietaris.

Fuente: Mossos d´Esquadra