detenen un multireincident com a presumpte autor de 28 robatoris amb força

Multireincident com a presumpte autor de 28 robatoris amb força

. L’autor dels fets utilitzava el transport públic per desplaçar-se des de la seva localitat de residència, Manresa, fins als municipis on robava

. Agafava l’últim tren de la nit per desplaçar-se a la localitat escollida per delinquir, es passava la nit robant en els vehicles de la localitat escollida i, finalment, agafava el primer tren del matí per tornar a casa seva

. Va forçar vehicles a Abrera, Olesa de Montserrat, Sant Vicenç dels Horts i Castellbell i el Vilar

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el dimecres 26 d’octubre un home, de 25 anys com a presumpte autor de 28 robatoris amb força.

La investigació es va iniciar l’abril de l’any passat arran de l’increment de robatoris amb força a interior de vehicles a Olesa de Montserrat. Els investigadors van analitzar profundament els fets denunciats i van poder definir un patró comú en el procedir de l’autor dels robatoris.

Posteriorment, van ampliar l’àmbit d’anàlisi als fets denunciats a dues poblacions del Baix Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Abrera i una del Bages, Castellbell i el Vilar. En el decurs de la investigació es va poder identificar plenament l’autor dels robatoris i determinar com  sempre utilitzava el transport públic per desplaçar-se des de la seva localitat de residència, Manresa, fins a les localitats on cometia els robatoris amb força. El lladre agafava l’últim tren de la nit per desplaçar-se a la localitat escollida per delinquir, durant la nit robava dins els vehicles i finalment, emprava el primer tren del matí per tornar a la seva localitat de residència, Manresa.

Amb els patrons de conducta traçats i la resta de dades disponibles els investigadors van establir dispositius nocturns fins a detenir-lo, la matinada del dijous 26 d’octubre, amb la col·laboració dels integrants del centre de control dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Al detingut se l’investiga per un total de 28 robatoris amb força a interior de vehicle, comesos entre abril de 2022 i octubre de 2023, a les localitats d’Abrera, Olesa de Montserrat, Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç dels Horts.

El detingut, amb 9 antecedents, va passar a disposició judicial el dissabte 28 d’octubre