caenes

Noticias del Baix

Image
Image
Image
Image
Busquen possibles menors víctimes d'agressions sexuals per part d'un fals observador de futbol

Menors víctimes d'agressions sexuals per part d'un fals observador de futbol

· La investigació ha permès relacionar el detingut amb almenys dues agressions sexuals a un menor de 16 anys a qui va emportar-se a un local de la Llagosta sota el pretext

de fer els entrenaments personals i allà va agredir-lo

· Almenys dues famílies van posar en coneixement d’un club esportiu que un home s’hauria apropat als seus fills per fitxar-los com a futurs jugadors ja que tenien grans capacitats, la qual cosa els permetria en un futur que juguessin en clubs de gran renom

· S’apropava als menors en parcs infantils, després contactava amb les seves famílies

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí han detingut un home, de 60 anys, que actuava com a fals observador de futbol per captar menors sota la promesa d’entrenar-los com a jugadors quan en realitat els seus interessos eren abusar-ne sexualment després. Els Mossos d’Esquadra el relacionen amb almenys dues agressions sexuals a menors de 16 anys.

La investigació es va iniciar el passat 4 d’agost quan el responsable d’un club esportiu es va posar en contacte amb els mossos d’esquadra als quals va explicar que el pare d’un nen els havia preguntat si disposaven d’un observador de jugadors ja que hi havia un home que havia promès als seus dos fills menors d’edat que podia ser el seu entrenador personal per acabar jugant el clubs de futbol de prestigi. L’home, fins i tot s’havia posat en contacte amb alguns pares per fer-los signar una autorització conforme permetien que ell els recollís a casa seva i s’encarregués del seu entrenament.

L’home els mostrava diversos documents on feia constar que era massatgista, fisioterapeuta, entrenador de futbol i entrenador personal. Tot plegat ho ensenyava per donar credibilitat a seu relat i per aconseguir de manera fàcil que els pares es creguessin la seva versió i permetessin que es convertís en l’entrenador dels seus fills.

Posteriorment a aquesta primera trucada, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que una altra persona s’havia posat en contacte amb el mateix club i els havia explicat la mateixa història.

Els investigadors van identificar i localitzar el local on l’home presumptament s’enduia als menors a qui presumptament agredia sexualment. Sempre captava nens que jugaven al carrer o en parcs infantils. En la majoria dels casos, eren famílies amb poc recursos econòmics a les quals prometia que els seus fills acabarien jugant en clubs prestigiosos.

El passat 23 d’agost els investigadors van poder accedir al local després que l’home els obrís la porta sense conèixer que qui havia trucat al timbre eren mossos d’esquadra. Un cop a l’interior van localitzar un menor en una habitació on i havia diversos matalassos i van detenir l’home.

Fruit de la investigació, els agents van certificar que el menor de 16 anys havia conegut l’home feia unes setmanes i que almenys havia estat en el local unes quatre vegades. Segons les seves declaracions, l’home havia abusat sexualment d’ell, mentre li feia massatges per diferents part del cos.

Posteriorment a la detenció, els agents van fer un registre judicial a l’interior del local que tenia dues estances on es van localitzar centenars de llibres sobre temàtica de massatges a nens i temàtiques de l’esport i futbolístiques, amb diversos pòsters i bufandes esportives. També es van localitzar diverses bosses plenes de roba infantil, principalment banyadors, pantalons curts i botes de futbol, i diversos matalassos estesos per una de les estances. També es van localitzar manilles, cadenes i collars de mascotes.

A l’interior del seu vehicle es van trobar diverses inscripcions a clubs de futbol i multitud de llibretes amb anotacions i telèfon.

Els Mossos d’Esquadra sospiten que hi ha més menors que podrien ser víctimes del detingut i que haurien caigut en les falses promeses que els feia sobre el seu futur en el mon del futbol per acabar agredint-los sexualment.

El detingut havia ingressat a presó en almenys quatre ocasions per delictes relacionats amb abusos sexuals a menors.