Detenen cinc persones a l'Hospitalet de Llobregat que transportaven dispositius electrònics sostrets en dues furgonetes

Detenen cinc persones: transportaven dispositius electrònics sostrets

  • · El Grup de Delinqüència Urbana va aturar les dues furgonetes que circulaven a gran velocitat i va localitzar tot el material amagat al seu interior

. Tots els dispositius estaven embolicats en paper d’alumini amb l’objectiu d’inhibir el senyal de localització que emetien

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat el 2 d’agost van detenir tres dones i dos homes, d’entre 26 i 36 anys, com a presumptes autors d’un delicte de receptació.

Els fets van succeir el mateix dia, pels volts de les 21:00 hores, quan els agents van observar dues furgonetes circulant a gran velocitat per l’Hospitalet de Llobregat i les van seguir discretament fins que es van aturar sobtadament i van estacionar. Una de les furgonetes, en una maniobra brusca, havia colpejat una de les pilones de la vorera.

Davant d’aquesta conducció, els agents es van apropar a les furgonetes per identificar-ne els ocupants. El conductor d’una de les furgonetes, en adonar-se de la presència policial, va fugir corrents del lloc.

Els mossos van identificar els cinc ocupants, tres dones i dos homes. En el marc de l’escorcoll dels vehicles, els agents van localitzar diversos aparells electrònics, com ara ordinadors portàtils, telèfons mòbils, vehicles aeris no tripulats, patinets elèctrics i diners en efectiu, amagats en llocs de difícil accés. Els objectes tenen un valor aproximat de 50.000 euros.

Tots els dispositius estaven embolicats en paper d’alumini amb l’objectiu d’inhibir el senyal de localització que emeten. Així mateix, els agents van engegar diversos dels dispositius i van comprovar que els noms dels usuaris corresponien a persones estrangeres, sense cap tipus de vinculació amb les persones identificades.

Poc després, els agents van aconseguir esbrinar que els ocupants de les furgonetes venien del Port de Barcelona i que acabaven de retornar en vaixell des de Mallorca. A més, les furgonetes estaven completament adaptades per a poder viure-hi, amb l'objectiu de no haver de deixar cap rastre d'estada durant el viatge.

Finalment, davant el discurs incoherent d’aquestes persones que evidenciava que els objectes eren de procedència il·lícita, els agents els van detenir.

Els arrestats van declarar en seu policial i resten a l’espera que els citi el jutge.

Els investigadors estan fent gestions per identificar, localitzar i retornar els objectes als seus legítims propietaris. Hores d'ara ja s'han localitzat quatre víctimes que havien patit robatoris als seus vehicles a Mallorca.