detenen els tres presumptes autors d'un assalt violent a un domicili de Castelldefels

detenen els tres presumptes autors d'un assalt violent a un domicili

  • · Els detinguts, que van comprar a una ferreteria les eines per tal de forçar la caixa forta de l’habitatge, ja que amb les que portaven no van ser capaços de violentar-la
  • · Un dels investigats disposava de grans quantitats de diners en efectiu amb les quals havia fet obres al domicili, havia comprat vehicles i bitllets d’avió, havia fet despeses a locals i establiments de luxe, i fins i tot havia fet tràmits per adquirir una llicència de VTC a Andalusia valorada en 130.000 euros
  • · Un dels detinguts per l’assalt violent ja havia estat detingut com a presumpte autor material d’un tiroteig que va tenir lloc el mes de maig al Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, mentre que un dels altres investigat estava relacionat amb un assassinat en grau de temptativa el mes d’abril a Santa Coloma de Gramenet

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Metropolitana Sud han detingut tres persones, d’entre 26 i 39 anys, presumptament implicades en un assalt violent a un domicili d’on es van endur uns 500.000 euros en efectiu i joies valorades en 15.000 euros, a qui se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència amb arma de foc, detenció il·legal i lesions. Dos dels tres detinguts sumen 57 antecedents policials per fets contra el patrimoni i les persones, principalment.

Assalt al domicili fent-se passar per repartidors

Al voltant de les 20.00 hores del dia 8 de març, dues persones van accedir al domicili de la víctima fent-se passar per repartidors, per tal que aquesta els obrís la porta exterior de l’habitatgeUn cop a l’interior del recinte, van escometre la víctima, la van amenaçar exhibint una arma de foc i la van emmordassar de peus i mans.

En aquest punt els dos autors van intentar obrir la caixa forta amagada a un armari, que contenia els diners en efectiu i les joies. Amb les eines que tenien els va resultar impossible i van enviar el tercer home que estava fent tasques de vigilància a l’exterior a comprar eines a una ferreteria de Sant Boi. Una hora més tard, aproximadament, i ja amb les eines van aconseguir obrir la caixa i van abandonar el domicili.

La investigació

La investigació es va centrar a identificar els presumptes autors a través de les possibles vies d’entrada i sortida, així com el possible mòbil del fet.

Arran d’aquesta primera hipòtesi els investigadors van localitzar un possible vehicle que va dur a la identificació dels presumptes autors. Les gestions en aquesta línia van poder determinar que un dels investigats va desplaçar-se amb vehicle fins a una ferreteria de la localitat de Sant Boi de Llobregat per adquirir les eines necessàries per violentar la caixa forta del domicili. Aquest individu és qui va arribar al domicili de la víctima quan portava aproximadament una hora emmordassada.

Un cop amb el botí en el seu poder, i del resultat de l’estudi de diferents indicis, els investigadors van determinar que un dels investigats, que no tenia cap altra font d’ingressos, disposava de grans quantitats de diners en efectiu amb les quals havia fet diverses obres al domicili, havia adquirit vehicles, havia comprat diversos bitllets d’avió, despeses a locals i establiments de luxe, i fins i tot havia manifestat la intenció d’adquirir una llicència de VTC a Andalusia, valorada en 130.000 euros.

El dia 6 de juliol, un cop obtinguts indicis suficients per acreditar la participació dels tres investigats, els investigadors van dur a terme l’explotació del cas. En el marc de l’operatiu els agents van detenir dues de les tres persones investigades, i van dur a terme dues entrades i perquisicions a les poblacions de Santa Coloma de Gramenet i Badalona. El tercer detingut es va realitzar al mateix centre penitenciari de Brians, on es trobava en presó provisional per un altre fet.

Del resultat de les entrades i perquisicions es va recuperar un rellotge de la víctima, i uns altres cinc rellotges provinents d’un robatori amb força a domicili que va tenir lloc a Vic el mes de desembre de 2022.

A partir dels indicis aconseguits a les entrades, i sumat al fet que els autors coneixien la ubicació de la caixa forta i la possible existència de gran quantitat de diners en efectiu els investigadors van concloure que es tractaria d’un fet planificat i especialitzat.

Detinguts amb antecedents violents

Segons el resultat d’una investigació duta a terme per la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta –Guinardó de Barcelona, un dels investigats va ser detingut com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa que va succeir el dia 4 de maig al carrer d’Anna Maria Saguí del barri del Guinardó, arran d’un tiroteig emmarcat en un assalt relacionat amb el tràfic de drogues. El detingut va ser l’autor material dels trets.

Del que es desprèn de la investigació, un altre dels implicats estava presumptament relacionat amb un assassinat en grau de temptativa que va tenir lloc a la localitat de Santa Coloma de Gramenetel 20 d’abril, pel qual va ser detingut arran de la investigació dels fets de Castelldefels. El detingut va ser l’autor material d’un apunyalament al coll de la víctima, arran d’una discussió prèvia.

Els investigats van passar a disposició del jutge d’Instrucció núm. 7 de la localitat de Gavà.