Ordre Internacional de Detenció per haver organitzat una operació d'immigració irregular del Marroc a Espanya

Immigració irregular del Marroc a Espanya

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP)

van detenir el 7 d’octubre a Martorell un home de 46 anys, amb un ampli historial delictiu. Sobre el detingut hi havia una Ordre Internacional de Detenció (OID) emesa per les autoritats del Marroc per un delicte de tràfic il·legal de persones i immigració clandestina.

Al setembre del 2017 el recercat hauria organitzat almenys una operació de migració irregular amb el transport de diverses persones en una llanxa de motor, des del Marroc a Espanya, a canvi de 10.000 dirhams per persona, equivalents a uns 946 euros. No es descarta que l’investigat hagués realitzat més operacions d’aquest tipus ja que li proporcionaven guanys econòmics elevats.

Recentment, les autoritats marroquines havien informat de la possible presència del detingut al nostre territori. Tan bon punt va arribar la comunicació, els investigadors van prioritzar la seva localització per poder donar resposta al requeriment internacional.

Fruit de les gestions es va poder determinar que l’investigat, amb nombrosos antecedents al nostre territori per delictes contra el patrimoni i de maltractament en l’àmbit de la llar, hauria retornat als darrers anys al nostre país. En el transcurs de la investigació es va constatar que podia residir a la població de Martorell on mirava de passar desapercebut per no cridar l’atenció entre la població.

Amb aquestes informacions, els agents van intensificar la recerca fins poder-lo ubicar en un domicili concret de Martorell. El 7 d’octubre agents del Grup de Recerca Activa de Fugitius van muntar un dispositiu que va finalitzar amb la detenció del recercat quan sortia del seu domicili a les set del matí.

Els policies van traslladar el detingut als jutjats de Martorell des d’on va passar a disposició judicial del Jutjat Central d’Instrucció de Madrid via telemàtica, que en va decretar l’ingrés a la presó de Brians 1 a Sant Esteve de Sesrovires, a l’espera de la seva extradició.