caenes

Noticias del Baix

Image
Image
Image
Image
Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Mercè

Es preveu una sortida de l’àrea d’influència de Barcelona d’uns 455.000 vehicles

i un retorn moderat d’uns 260.000 vehicles

Un total de 1.169 agents dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat viària a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15:00 h de divendres, 23 de setembre, i fins a les 24:00 h de dilluns 26, amb motiu de la festivitat de la Mercè (que enguany en caure en dissabte se celebra dilluns 26). Cal recordar que a banda de ser festiu a la ciutat de Barcelona, la Mercè també és festa local a altres municipis de l’Àrea Metropolitana: L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

Pel que fa a la previsió de mobilitat, s’estima que 455.000 vehiclessortiran de l’àrea de Barcelona entre les 15:00 h de demà divendres 23 i les 15:00 h de dissabte 24 de setembre. L’operació tornada de dilluns 26 de setembre es durà a terme entre les 12:00 h i les 24:00 h i es calcula que uns 260.000 vehicleses mobilitzaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La festivitat de la Mercè cau enguany en dissabte i, per això, s’ha traslladat la celebració a dilluns 26 de setembre convertint-se així en un cap de setmana llarg de quatre dies a la capital catalana i d’altres poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments cap a les destinacions de zones d’interior i de muntanya, amb un clar inici de la temporada de bolets i de l’excursionisme, tot i que part dels desplaçaments es podran mantenir cap a les zones de costa.

Convé destacar que sobretot de cara a l’operació sortida de divendres i dissabte, hi ha previsió de pluges intenses en algunes zones de Catalunya i per això des de l’SCT es recomana estar informats de la situació meteorològica abans d’iniciar el viatge. En cas de conduir amb pluja cal reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat i ser prudent en els maniobres al volant. Si s’ha de travessar un bassal per acumulació d'aigua, cal circular lentament amb la primera marxa i després comprovar l'eficàcia dels frens, i es demana també no creuar rius, rieres ni zones inundades, atès que els cotxes floten amb poca alçada d'aigua i els arrossega amb facilitat.

L’any passat la festivitat de la Mercè va ser el primer festiu que va coincidir amb l’alliberament dels peatges de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 nord (Maresme) i la C-33. La gratuïtat d’aquestes vies ha creat una nova realitat que és que la mobilitat s’ha desplaçat cap a aquestes vies d’alta capacitat.És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana llarg i sobretot de cara al retorn de dilluns planifiquin els trajectes.

L’SCT preveu que els dies i hores amb més mobilitat seran els següents:

1)SORTIDA

Divendres, 23 de setembre: de 14:00 h a21:00 h

Dissabte, 24 de setembre: de 11:00 h a 14:00 h

Els trams on es preveuen més congestions són:

A-2 Cornellà de Llobregat – Sant Feliu de Llobregat

AP-7 nord Barberà del Vallès – Mollet del Vallès – La Roca del Vallès

AP-7 sud El Papiol – Martorell - Gelida

B-23 Molins de Rei – El Papiol

B-30 Cerdanyola del Vallès – Barberà del Vallès

C-17 Mollet del Vallès – Parets del Vallès

C-33 Av. Meridiana – Parets del Vallès

C-58 Montcada – Cerdanyola del Vallès

N-340 El Vendrell

N-145 la Seu d’Urgell cap a Andorra

2)RETORN

Diumenge, 25 de setembre: 17:00 h a 21:30 h

Dilluns, 26 de setembre: de 17:00 h a 21:30 h

Els trams on es preveuen més congestions són:

AP-7 nord Llinars del V. – Montornès del V.

AP-7 sud Vilafranca del Penedès – Gelida – Martorell

C-16 Cercs - Berga

C-33 Parets del Vallès – Nus Trinitat i av. Meridiana

C-55 Castellgalí

C-65 Llagostera

N-340 Altafulla – El Vendrell

Mesures especials

Per a aquests quatre dies, el Servei Català de Trànsit, adoptarà diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit (carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d’incorporació, etc.) per tal d’incrementar la capacitat viària i garantir, en la mesura del possible, la fluïdesa. En destaquen els carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7 nord (Llinars-Montornès) i sud (Vilafranca-Molins de Rei).

Pel retorn de dilluns 26 de setembre s’han previst restriccions específiquesque consisteixen, bàsicament, en la restricció a camions a l’ AP-7 en el tram des de l’Hospitalet de l’Infant a Maçanet de la Selva. A més, cal recordar que el 23, 25 i 26 de setembre els vehicles i conjunts de vehicles de transport de mercaderies de més de 7.500 kg de MMA o MMCtenen aquestes limitacions en unes vies (AP-7, C-32 nord i B-23) i trams específics: obligatorietat de circular pel carril dret de la via, prohibició de realitzar avançaments, circular a un màxim de velocitat a 80 km/h.

Dispositiu Mossos d’Esquadra

Pel que fa al dispositiu de mobilitat dels Mossos d’Esquadra per aquest cap de setmana llarg, es desplegaran 1.169 efectius de trànsit i s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.017 controls (227 controls d’alcoholèmia i drogues, 181 controls de seguretat passiva, 115 controls de PREMOT -motocicletes-, 234 controls de distraccions, 171 controls de velocitat, 89 controls de transports).

Dispositiu Servei Català de Trànsit

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest pont, l’SCT disposa de l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV, vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real) distribuïts per les vies amb més mobilitat. A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat, de l’app de Transit i a través de les cròniques radiofòniques a diversos mitjans de comunicació.