caenes

Noticias del Baix

Image
Image
Image
Image
Detenen home per proferir amenaces de mort i per un delicte d'odi

Detenen home per amenaces de mort i per un delicte d'odi

· L’investigat, que residia a la ciutat anglesa de Birmingham,

va ser detingut el 4 d’agost per part de la Policia Nacional, a requeriment dels Mossos d’Esquadra, quan arribava d’un vol amb destinació Madrid

· El detingut tenia antecedents per un delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme, pel qual ja va ser detingut el 2021

Com a resultat d’una investigació de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) de la Comissaria General d’Informació de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Nacional, s’ha detingut a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus i un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny quan la UCDOD va tenir coneixement d’unes amenaces d’extrema gravetat vers una dona musulmana que feia manifestacions a través d’una xarxa social a favor de la comunitat LGTBI.

La víctima, una coneguda cantant de música rap, va publicar un vídeo a TikTok en el qual explicava la seva visió inclusiva com a musulmana de l’homosexualitat i del col·lectiu LGTBI. Arran d’aquest vídeo, va començar a rebre insults humiliants i degradants que lesionaven la seva dignitat com a dona musulmana, realitzats per un individu a través de xarxes socials.

En el seu discurs a les xarxes socials aquest home va proferir amenaces de mort greus contra la víctima i instava i justificava la seva decapitació i l’assassinat, basant-se en arguments religiosos.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la UCDOD va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte i identificar plenament l’autor dels fets.

La persona investigada és un home jove amb diversos perfils a xarxes socials en els quals es presentava com a consultor i predicador d’afers religiosos. Actualment residia a la ciutat anglesa de Birmingham.

El 4 d’agost de 2022, gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional, es va detectar el presumpte autor dels fets quan arribava d’un vol amb destinació Madrid i se’l va detenir per l’ordre de detenció dels Mossos d’Esquadra.

L’autor de les amenaces ja tenia antecedents previs per haver estat detingut l’any 2021 per un delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme.

Després de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Madrid, el detingut va quedar en llibertat amb la prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 1.000 metres, la prohibició de comunicar-s’hi, retirada del passaport, prohibició de sortida del país i prohibició d’utilitzar internet fins que hi hagi sentència ferma.

Fuente: Govern de Catalunya