Desmantellat un punt de venda i consum de cocaïna

Desmantellat un punt de venda i consum de cocaïna

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet

de Llobregat, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de la mateixa ciutat, van detenir el 7 de gener quatre homes, d’edats compreses entre els 19 i els 42 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de substàncies estupefaents.

La investigació es va iniciar a finals del passat mes d’octubre, quan els agents van tenir coneixement d’una afluència constant de persones drogodependents a un domicili ocupat als baixos d’un edifici i que s’hi podia estar traficant amb substàncies estupefaents a l’interior.

En una primera fase de la investigació, els agents van constatar que diferents persones accedien a l’edifici per tal d’adquirir les dosis de cocaïna, i van comprovar que la droga que es venia estava molt adulterada, de fet, es tractava d’una substància derivada de la cocaïna, altament adulterada i extremadament perillosa per a la salut, com la que ja s’havia localitzat en anteriors investigacions similars.

A continuació, els investigadors van esbrinar que l’home que subministrava la droga era el mateix que ja havia estat detingut en anteriors ocasions per tràfic de drogues però que en aquesta ocasió ho feia conjuntament amb un jove, que intentava passar desapercebut residint de manera habitual en un segon domicili.

Mentre els agents recavaven les informacions i indicis necessaris, van detectar que la presència d’aquell punt de tràfic de droga s’havia convertit en un punt d’atracció de persones drogodependents, fet que havia suposat un augment de certs delictes relacionats en les proximitats.

La investigació va ser complexa, els presumptes traficants feien desplaçaments puntuals al segon domicili i era previsible que fos allà on ocultaven la droga i les diners resultants de la seva venda. Durant la investigació més sospitosos van passar a integrar el grup de persones presumptament involucrades, sumant-se als primers investigats.

Finalment, el 7 de gener els investigadors van realitzar les entrades en els domicilis investigats i van detenir quatre homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de substàncies estupefaents. En el domicili utilitzat com a punt de venda de cocaïna els agents van comissar cocaïna, haixix i diners ocults així com persones consumint o que es disposaven a consumir-ne.

En el registre efectuat al segon domicili, els agents van localitzar un dels investigats fent recompte dels beneficis econòmics del tràfic de drogues, el qual va intentar destruir una bossa amb cocaïna en el moment de l’entrada dels investigadors. En aquest segon domicili, els agents també van comissar substància pendent d’analitzar i que podria emprar-se en l’adulteració de la cocaïna. En total, es van comissar 50 grams de cocaïna i 130 grams d’haixix.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Fuente: Mossos d´Esquadra