Extorquir homes amenaçant-los de difondre imatges

Extorquir homes amenaçant-los de difondre imatges

. Contactaven amb les víctimes a través del telèfon mòbil i els reclamaven diners . Per intimidar i exigir els pagaments a una víctima

li van enviar fotos de persones decapitades amenaçant-lo a ell i a la seva família

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dimecres 24 de novembre, dos homes de nacionalitat dominicana, de 23 i 30 anys i veïns de Barcelona, per la seva presumpta participació en delictes d’amenaces, coaccions i extorsions en una modalitat delictiva coneguda per ‘sextorsió’.

En aquesta modalitat delictiva les víctimes accedeixen a webs de contactes per tal de mantenir relacions sexuals i aquestes relacions acaben sent gravades fraudulentament. És aleshores quan les víctimes comencen a rebre missatges al telèfon en els quals les amenacen en difondre les imatges si no fan el pagament de quantitats importants de diners o inclús les amenacen de mort. Els delinqüents demanen diners de manera continuada amb constants missatges als telèfons mòbils fins que les víctimes es neguen a seguir pagant.

Els agents van rebre dues denúncies relacionades amb aquesta modalitat delictiva i van comprovar que els pagaments es van efectuar, un a través d’una aplicació que connecta el número de telèfon amb un compte bancari, i l’altre a través d’un servei d’enviament de diners.

En la primera denúncia, els extorsionadors van demanar 400 euros primer, amenaçant de mort la víctima si no pagava, 620 després, i finalment 1.000 euros més que la víctima es va negar a pagar. En aquest cas, la víctima va rebre fotografies de persones decapitades i amenaces de mort tant per a ell com per a la seva família.

En el segon cas, es van fer tres reclamacions de 500 euros sota amenaça de fer públiques les imatges, així com de fer-li mal a ell i a la seva família. Uns diners que la víctima va pagar.

Les extorsions es feien des de telèfons mòbils diferents. La investigació va relacionar aquests fets delictius amb dos homes que van ser detinguts el 24 de novembre després de ser citats a comissaria.

Els arrestats van quedar en llibertat pendent de ser citats pel jutjat de Martorell.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Fuente: Mossos d´Esquadra