El Grup Social ONCE convoca a Catalunya els Premis Solidaris 2024  ‘Acosta’t a la Solidaritat’

El Grup Social ONCE convoca els Premis Solidaris 2024 ‘Acosta’t a la Solidaritat’

El Grup Social ONCE convoca a Catalunya els Premis Solidaris 2024 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació

que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector. I en concret, per la labor solidària en el seu entorn, la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida autònoma. 'Acosta’t a la Solidaritat'Enguany, sota el títol 'Acosta’t a la Solidaritat' situa els espectadors davant un contratemps, per a la resolució del qual són apel·lats pel Grup Social ONCE a treballar units. Perquè no hi ha cap problema prou gran que ens impedeixi aconseguir el nostre objectiu, ser solidaris. 

PremisS'atorguen cinc categories de premis i, exclusivament, només un premi per categoria.D'una banda, es reconeixerà el treball a la Institució, Organització, Entitat, ONG que hagi destacat per la seva sensibilitat social durant l'any passat o bé per la seva llarga trajectòria o dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.També es premiarà el programa, article o projecte de comunicació (Televisió, Ràdio, Premsa i Premsa Digital), que s'hagi significat en ocupar-se de manera destacada d'esdeveniments de transcendència especial en qualsevol matèria d'interès social coincidents amb els valors essencials del Grup Social ONCE i amb la filosofia que impregna l'economia social i els objectius del Tercer Sector. Així mateix, es reconeixerà el mèrit d'aquella Persona Física de Catalunya que destaqui per la seva llarga trajectòria i dedicació solidària a qualsevol dels col·lectius que lluiten per guanyar-se un lloc a la Societat.Es premiarà també l'Empresa, preferentment de l'àmbit de l'economia social, que hagi contribuït de manera significativa a la promoció i la inclusió laboral d'aquelles persones en risc d'exclusió.I, finalment, la cinquena de les categories distingeix l'estament de l'Administració Pública, que destaqui per desenvolupar programes i projectes continuats dins dels camps següents: prevenció de la discapacitat, la rehabilitació i la inclusió, l'accessibilitat universal en tots els seus àmbits i la supressió de barreres físiques, de la comunicació i mentals que afavoreixin la igualtat d'oportunitats per a tothom.

Les candidatures són públiques i obertes, i es poden proposar des d’avui i fins al proper divendres 26 d’abril a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc dimarts 11 de juny, al Teatre Municipal de Girona.

El jurat dels Premis Solidaris Grup Social ONCE 2024 a Catalunya el formen David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya que actuarà com a president del Jurat; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau,  consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i representants de mitjans de comunicació. El seu veredicte serà inapel·lable i els premis no podran quedar deserts.