LA CIUTADANÍA DE SANT BOI RECLAMA MÉS  ARBRES

LA CIUTADANÍA DE SANT BOI RECLAMA MÉS ARBRES

La remodelació de la plaça l’estiu de 2021 havia de suposar un augment d’espai públic saludable i sostenible, però finalment ha esdevingut en un espai buit per la falta d’ombra i l’augment de les temperatures.
L’abril de 2021, un mes abans de començar les obres de remodelació de la plaça de la República, la Plataforma Defensa Béns Comuns així com les entitats adherides van al·legar la falta d’arbrat que es prèvia. Finalment, el projecte va prioritzar l’espai buit “per generar activitat” segons l’Ajuntament. Més d’un any després de la finalització d’aquesta remodelació – valorada en 1 milió d’euros – la plaça a penes a acollit un parell d'accions puntuals, mentre que en canvi ha vist com es buidava de gent. La falta d’ombra, especialment per la falta d’arbrat i la qualitat del poc que s’ha instal·lat, ha originat que en un dels estius més calorosos a la ciutat no hagués possibilitat d’estar- hi a l’espai sense fer ús “comercial” de la mateixa – refugiant-se en alguna terrassa -. Per tant, després de no complir-se l’objectiu de “generar un espai públic més saludable i sostenible” l’agrupació d’entitats i les veïnes adherides a la Plataforma reclamem l’estudi que possibiliti una
petita intervenció per augmentar l’arbrat i així l’ús de la plaça durant tot l’any, especialment a l’època d’estiu quan les veïnes fem més ús dels espais exteriors.
 
Plaza 3
 
Acció per reclamar a l’Ajuntament més verd a Plaça de la República.
Dissabte 22 d’octubre un centenar de persones van participar a l’acció de la Plataforma, que simulava una plaça alternativa amb arbres de cartró reciclat, i on es van recollir una cinquantena de propostes i reivindicacions en contra del model que finalment va acollir el projecte.
Falta de verd urbà segons la Diputació de Barcelona.
Al setembre de l’any 2019, la Diputació de Barcelona, per encàrrec del mateix consistori crea el “Pla Director del verd urbà”. En ell, els tècnics del document, assenyalen que Sant Boi disposa de “pocs arbres per habitant” i recomana a l’equip de govern “ampliar les zones verds existents per sota de la mitjana calculada”. Tot i això, i després del marge de la crisi sanitària i econòmica que va generar la COVID 19 la inversió del govern local en aquest aspecte a sigut nul i ara a la falta del verd urbà cal sumar-hi la falta de manteniment i salut del que teníem.
En defensa del béns comuns,
L’equip de coordinació, així com les entitats i persones que la formen.