Dues platges de Viladecans reben el guardó “Platges Verges”

Dues platges de Viladecans reben el guardó “Platges Verges”

Les platges del Remolar i Cal Francès de Viladecans han rebut la distinció

de ‘Platges Verges’ que atorga cada any l’organització no governamental Ecologistes en Acció. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquest guardó de tota la província de Barcelona. Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner.

És la vuitena ocasió consecutiva que el litoral viladecanenc rep aquest guardó, que valora aquelles platges que es mantenen en el seu estat natural, sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana. Els guardons tenen com a objectiu, segons els organitzadors, “valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d’agressions tant urbanístiques com industrials”.

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans, Encarna Garcia, ha explicat que  “Estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que valora tant l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços i la tasca de les administracions per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i alhora tan fràgil”. De fet, fins al 31 de juliol la platja del Remolar està tancada per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció.

Les altres platges guardonades –totes de la província de Tarragona– han estat, per localitats: Alcanar (Timbes del Sol de Riu i Aigua moll de Sol de Riu), La Ràpita (Platja del Trabucador), Deltebre (La Bassa de l’arena, La Marquesa i La punta del Fangar), L’Ampolla (Cala Maria i La Platja del Baconé), L’Ametlla de Mar (Estany Podrit, Torrent del Pi, Platja de Santes Creus, Cala de La Llenya, Caleta del Cap de l’Àliga, Platja de l’Illot i Platja de Port Olivet) i Torredembarra. Platja dels Muntanyans.

Fuente: Ajuntament de Viladecans

FOTO: Encarna García, tinenta d'Alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans (CRISTINA DIESTRO / AJUNTAMENT DE VILADECANS)