Premis Altaveu 2020 i 2021 del Festival Altaveu

Premis Altaveu 2020 i 2021 del Festival Altaveu

Joana Serrat, Queralt Lahoz, La Casa Azul i Oques Grasses, entre els Premis Altaveu. Xavier Mercadé, fotògraf

oficial del festival en diverses edicions, ha estat premiat per la seva trajectòria professional

El passat 9 de setembreels Premis Altaveu no van poder tirar endavant a causa d'una tempesta de finals d'estiu. Per fi, arriba el dia on es podran entregar els guardons que reconeixen els projectes d'artistes, entitats i iniciatives musicals del 2020 i 2021. 

El pròxim 4 de novembre, Joana Serrat, Queralt Lahoz, La Casa Azul i Oques grasses estan entre els artistes premiats.

Premis Altaveu 2021

El RECORD STORE DAY SPAIN. Per fer possible que cada tercer dissabte d’abril les botigues de discos independents siguin les protagonistes de la ciutat, celebrant una jornada especial amb actes complementaris com concerts amb la implicació d’artistes, segells i públic.

NAKANY KANTÉ. La cantant catalana d’origen guineà, també és premiada per la seva música i compromís amb el continent africà, així com la seva preocupació per la pau al món.

THE CHANGES. Per promoure joves valors de l’escena del jazz català mitjançant l’autogestió i amb una mirada fresca i contemporània.

JOANA SERRAT. Per tenir una proposta musical independent però sòlida, arriscada i en constant creixement. La constatació a aquesta feina, el reconeixement a una tasca sense comparació a aquest país, és el seu cinquè disc, "Hardcore from the heart".

QUERALT LAHOZ. Una artista filla del seu temps. Pel seu potent discurs de gènere i de classe que emet combinant herència flamenca amb el hip-hop de la seva infantesa dels 90.

Premi especial Alça la Veu: ALBERT PLA. Un home de paraula i música, de compromís i coherència.

Premi Trajectòria: XAVIER MERCADÉ. En 37 anys de carrera hem vist les seves fotos a tot arreu. Fotògraf compromès amb el seu temps i amb la música que es fa, dia a dia, a casa nostra, vingui d’on vingui. Ha estat durant anys el fotògraf titular de l’Altaveu.

Premis Altaveu 2020

TARTA RELENA. Per fer música amb una mirada neta de prejudicis sobre el passat i la tradició amb eines tan ancestrals com la polifonia vocal i ser capaces de portar aquest bagatge mil·lenari al present, amb eines de la música electrònica.

LOS SARA FONTÁN. Per ser un projecte on la violinista i músic adaptatiu Sara Fontán ha posat l'instrumental servei del pop d’autor, el rock experimental, la música improvisada, la dansa contemporània o la clàssica en què es va formar.

OQUES GRASSES. Per la connexió de la banda osonenca amb públics de totes les edats i perquè treballen amb una voluntat d'excel·lència.

JOANA GOMILA. Per la seva confirmació com a compositora amb ve u pròpia amb el disc "Paradís", on parteix de la música popular mallorquina per conformar cançons de pop electrònic.

LA CASA AZUL. El premi a Guille Milkyway és per ser un desacomplexat treballador que ha elevat el pop a la màxima potència expressiva.

Premi Alça la Veu 2020: PLAM (Plataforma estatal por la música). Per haver aconseguit posar d’acord a la major part del sector de la música en directe i lluitar per adequar la llei que regula la contractació d’artistes en espectacles públics.

Premi Trajectòria: JOSELE SANTIAGO. Perquè en moments de canvi i incertesa, la música de Josele, tant amb el seu grup de tota la vida, Los Enemigos, com en solitari, ens mostra les veritats que només veuen els ulls de qui trepitja carrers i camins.

Menció especial a la trajectòria de VÍCTOR NUBLA. Perquè la seva estela ens orienta en el camí de la vida, deixant-nos un record inesborrable d’agitació cultural, de perspicàcia literària, de bogeria musical.

Des del 1990, destacats artistes (Maria del Mar Bonet, Jaume Sisa, Silvia Pérez Cruz, Manel, Albert Pla, Peret, Txarango, Quimi Portet, Adrià Puntí, Estopa, Lluís Llach, Roger Mas, Joan Colomo o Antònia Font), programacions (el Sónar, el Festival de Flamenc de Ciutat Vella, el Festival Internacional de Jazz de Terrassa o el Faraday) i professionals (Taller de Músics, Verkami, BCore Disc o Heliogàbal, entre d'altres), han estat alguns dels premiats. El Jurat dels Premis Altaveu està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, així com l’organització del Festival.