Exemple de la implicació i el coratge per mirar endavant

La implicació i el coratge per mirar endavant

A la present edició, el premi d’Honor ha estat pel col·lectiu sanitari i  docent pel seu esforç i treball durant la pandèmia. L’Espai

Maragall de Gavà ha acollit, aquest dimarts, el lliurament dels VI Premis  Ciutat de Gavà, uns guardons que es convoquen cada dos anys i volen  reconèixer a persones i col·lectius que han destacat per la seva tasca en  diferents vessants a la promoció i prestigi de la ciutat. 

Uns premis que han distingit la capacitat de superació, el compromís individual i  col·lectius i les ganes de tirar davant una situació sense precedents derivada de  la pandèmia de la COVID-19, i que també s’ha tingut un record mot especial per  a les víctimes i a les seves famílies, a les quals s’homenatjava tot just fa un any. 

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat la difícil tasca del jurat per decidir les  persones i institucions que rebrien els reconeixements. “Això és una bona  mostra que a Gavà tenim talent, tenim cultura, gent que s’hi dedica a  l’educació, a la cura del medi ambient... Tenim persones extraordinàries en  el seu dia a dia, en els seus gestos quotidians, i aquests premis així ho  volen reflectir. Aquest és el millor símptoma que la nostra ciutat és ben  viva, capaç de superar adversitats i moments tan complicats com els que  ens ha deixat la pandèmia, i sobretot, que té tota la força per mirar al futur”,  ha afirmat l’alcaldessa Raquel Sánchez. 

Premi d’Honor al col·lectiu sanitari i docent 

EL jurat, presidit per l’alcaldessa i integrat per persones destacades de la vida  social, cultural i econòmica de la ciutat, ha atorgat el Premi d’Honor al col·lectiu  sanitari i docent pel seu esforç i professionalitat durant la pandèmia. 

El sector sanitari ha lluitat contra la COVID sense descans i ho segueixen fent,  sense abaixar la guàrdia i fent possible la vacunació massiva, clau per assolir la  immunitat general. 

També s’ha distingit amb el màxim guardó el col·lectiu docent, que durant el  confinament i fent ús de la tecnologia va arribar a les llars de l’alumnat. Després  durant el curs, han sabut adaptar-se a la normalitat complexa i canviant. Gràcies  a la seva professionalitat i esforç ha estat possible que els infants hagin tornat a  les aules i hagin recuperat el contacte directe.  

Altres reconeixements 

Els Premis Ciutat de Gavà, una escultura representativa de l’Ésser de Mil·lenni  dissenyada i produïda per l’artista local Abraham Vázquez, també inclouen altres  cinc categories.  

El Premi Cultura i Educació ha recaigut en la Coral La Igualtat per la seva  trajectòria. En 2020, la Coral va complir els seus 125 anys d’història i és l’entitat  més antiga de la ciutat. Molt activa i amb moltes inquietuds, contínuament està  embarcada en nous projectes.  

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut ha reconegut la jugadora de futbol  Carla Fernández. Es tracta d’una jove promesa que ha fitxat per la U.D. Mérida,  un equip de Primera Nacional. Fernández va començar a jugar de molt petita  envoltada de nens en el seu barri, Ca n’Espinós. La gavanenca no ho ha tingut  fàcil per triomfar en un esport masculinitzat. Per al jurat, Carla Fernández, és un  exemple de lluita per aconseguir que el futbol femení agafi protagonisme i s’iguali  al masculí. 

També van ser guardonats els Voluntaris Gavà T’ajuda i la Xarxa Makers en  la categoria de Solidaritat i Acció Cívica. Aquest guardó és un reconeixement  a la bona feina que han dut a terme els més de 140 voluntaris i voluntàries del  programa “Gavà T’Ajuda”. El seu treball ha estat un dels valors claus durant la  pandèmia. Van atendre 1.600 trucades per oferir suport a persones que no  podien sortir de casa, majoritàriament a gent gran. També van distribuir 700  targetes menjador durant l’estiu i van respondre a les peticions creixents del banc  d’aliments. 

També va ser clau l’esperit dels i les integrants de la Xarxa de voluntaris Makers de Gavà formada per més de 50 empreses, comerços, centres educatius, entitats  i ciutadania, que es van unir i organitzar per produir i distribuir més de 1.400  pantalles de protecció facial als centres que prestaven serveis essencials i 

treballaven a primera línia. Així mateix, s’ha destacat la xarxa ciutadana que va  cosir prop de 3.000 mascaretes i 230 barrets tèxtils, que es van distribuir entre  els centres d’Atenció Primària, serveis essencials, Cooperativa Agropecuària,  infants i societat civil.  

El Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç ha estat pels Mercats  Municipals MercaGavà i Mercat del Centre. Els dos equipaments han estat un  exemple de servei essencial que ha treballat de valent i en primera línia durant  la pandèmia. Han garantit l’abastiment de producte fresc, adaptant-se en tot  moment a les restriccions, aforaments, controls, amb la màxima col·laboració.  Durant aquest temps han demostrat capacitat de resistència i han estat un  referent de vitalitat i dinamisme. A més, han deixat palès que adapten el seu  model de negoci als nous temps incorporant les noves eines digitals per fer  arribar els productes de qualitat i proximitat a la ciutadania.  

El Premi Ciutat de Gavà de Sostenibilitat i Ecologia ha recaigut en la  Pagesia de Gavà, que s’ha confirmat com un motor econòmic i social de Gavà i  que s’ha deixat la pell per atendre una necessitat bàsica com és l’alimentació durant la pandèmia. El jurat reconegut també el seu esforç per innovar i buscar  estratègies per protegir l’activitat agrària dedicant esforços a posar en valor  productes de qualitat i de quilòmetre zero. A més, durant aquesta crisi ha  evidenciat més que mai la seva capacitat de treball i sacrifici per superar les  adversitats cada cop que pateixen temporals.  

Talent de Gavà 

La gala va estar amenitzada amb les actuacions de joves gavanencs que han  demostrat el seu talent en diferents programes de cadenes de televisió estatals:  Lucas; Ari Arànega i Nahiel Domènech, i Dream Box.

Fuente: Ajuntament de Gavà