Desenterrant Viladecans fa un viatge pel passat de la ciutat

Desenterrant Viladecans fa un viatge pel passat

La mostra virtual del Museu de Viladecans, presentada amb motiu del Dia Internacional dels Museus, és a disposició de tothom

en el web municipal www.viladecans.cat

Mamuts i altres animals prehistòrics, ibers, romans i canvis en el territori al llarg de la història són els protagonistes de Desenterrant Viladecans. Un viatge arqueològic, l’exposició virtual del Museu de Viladecans que es va iniciar amb motiu del Dia Internacional dels Museus, celebrat entre els passats dies 15 i 18 de maig. Viladecans és un ric jaciment arqueològic del qual encara queda molt per descobrir i aquesta mostra, que es pot veure a través del web municipal www.viladecans.cat, permet conèixer el passat de la ciutat i els seus tresors i fer un viatge en el temps d’una manera interactiva, didàctica, entenedora, divertida i adreçada a tots els públics. Tota una síntesi de consulta permanent del patrimoni local explicada d’una forma comprensible per a persones no especialitzades.

Amb Desenterrant Viladecans, l’Ajuntament i el Museu de Viladecans han volgut apropar a la gent del carrer l'arqueologia, que ja, per si mateixa, és molts cops difícil d'explicar i d'entendre, o empra un llenguatge molt complex. Encara que, de moment, no hi ha res concretat oficialment, el Museu es planteja organitzar alguna activitat vinculada a l'exposició per tal d’oferir-la a les escoles, o bé fer-la servir com a material de suport a altres activitats que ja ofereix el Museu mateix i que brinda un element més visual a les explicacions sobre el patrimoni cultural local que es fan des del MUVA. La idea és aprofitar tot el ventall de possibilitats de divulgació, tant per distribuir-la com per usar-la com a material per crear nous continguts.

Podeu seguir i interactuar amb l’exposició en aquest enllaç:

www.viladecans.cat/desenterrantviladecans/.

Fuente: Ajuntament de Viladecans