Viladecans celebra la Setmana de la Interculturalitat amb la primera edició del Tastet de Tapes del Món

Viladecans celebra la Setmana de la Interculturalitat amb la primera edició del Tastet de Tapes del Món

Set restaurants participaran en la primera edició del Tastet de Tapes del Món, que se celebrarà entre els dies 24 i 26 de maig coincidint amb la Setmana de la Interculturalitat de Viladecans i la Festa Major de l’Associació de Veïns del Barri La Unión. L’Antic Doner Kebab oferirà un platet de pollastre adobat amb espècies; el restaurant Antojitos,

un Cachito o Empanada o Tequeños amb la beguda típica Papelón; el Bon Gust presentarà una Cresta o Jiaozi de verdures; el Rincón de Lin aportarà el seu Rotllo de primavera Chun Kun; el Molt Bo, un Platet de Kebab de la casa; el Rico Rico, un Taco de pollastre i verdures a l'estil marroquí, i el Raha–Tànger un platet de cous-cous acompanyat de llet fermentada.

Plats de l’Orient Mitjà, de Veneçuela, xinesos o del Marroc es podran degustar a 4,5 euros la tapa, el divendres 24, de 18 a 21 hores, i el dissabte i diumenge, de 12 a 14 hores. L’Antic Doner Kebab està a l’avinguda de Josep Tarradellas 48; Antojitos, al carrer de la Mare de Déu de Montserrat 114; el Bon Gust, al carrer de Prat de la Riba 41; El Rincón de Lin, a l’avinguda de Josep Tarradellas 40; el Molt Bo, a l’avinguda de Josep Tarradellas 42; el Rico Rico, al carrer del Doctor Auguet 20, i el Raha–Tànger, al carrer d'Àngel Aranyó 38.

El tastet de Tapes del Món serà una de les accions organitzades coincidint amb el Dia mundial de la diversitat cultural pel diàleg i el desenvolupament, que a Viladecans s’ha allargat per gaudir de tota una Setmana Intercultural. Ramon Espejo, regidor de Cooperació i Solidaritat, ha afirmat que “avui, més que mai, és necessari entendre que les diferències sumen. Conèixer les diferents tradicions, gastronomies, balls, músiques, llengües, accents i colors ens enriqueixen, i Viladecans està plena de diversitat”. Per aquest motiu, durant aquesta setmana es poden trobar diferents activitats destinades a visibilitzar la interculturalitat i la defensa dels drets humans.

La programació comença avui, 21 de maig, a les 17.30 hores, al Casal de la Montserratina, amb la taula rodona 'Processos migratoris en primera persona' sobre l'impacte, l'acollida i la mateixa experiència viscuda per diferents persones que viuen a Viladecans. La ponència anirà a càrrec d'Úrsula Santa Cruz Castillo, psicòloga experta en treball comunitari i clínic.

A les 17.30 hores, a la plaça de la Diversitat, el contacontes Kim Arnal explicarà "El Niti i el Lleó". El mateix Kim Arnal explicarà el conte "Ravi Xanó, un gitano de l'Índia" el dimecres 22 de maig, a les 17.30 hores, al parc de Can Palmer, i "Fàtima, la filla del carboner", el divendres 24 de maig, al Casal de Barri La Unión.

El dijous 30 de maig, a les 20 hores, a Atrium Viladecans es podrà veure el documental "Mambar Pierrette", la història d'una dona poderosa que lluita per mantenir el seu ofici i la seva vida. El preu serà de 3 euros.