Paco Ibáñez i Candela Peña, properes cites destacades a la programació d’Atrium Viladecans

Paco Ibáñez i Candela Peña, properes cites destacades a la programació d’Atrium Viladecans

Aquest dissabte 21 d’octubre el festival Barnasants torna a l’escenari de l’Atrium amb un concert intimista, reivindicatiu i poètic. A partir de les vuit del vespre, el cantautor Paco Ibáñez ens presentarà el recital ¡Nos queda la palabra!

 L’artista ofereix un concert que és una proposta d’amor i dignitat, un recull de cançons que barregen la poesia, la lluita, la resistència i el pur existencialisme. Un espai on reivindica l'humanisme enfront de la barbàrie del segle XXI. Vestit de negre, guitarra en mà i envoltat d'excel·lents músics i d’una sòbria escenografia, Ibáñez farà servir la força de la poesia per evocar la cruesa i la tristesa, però també la il·lusió, l'amor i l'esperança.

Dissabte següent dia 28 arriba el torn de l’obra teatral Contracciones, una obra dirigida per Israel Solà i protagonitzada per Candela Peña i Pilar Castro. Es tracta d’una crítica social que explora la invasió creixent de les grans companyies en la intimitat dels seus empleats. A través d'Emma, una treballadora que veu com la seva cap s’immisceix cada cop més a la seva vida amorosa, es mostra com l'actitud desafiadora davant la ingerència corporativa dona pas gradualment al compliment voluntari per part dels empleats i com aquests permeten cada vegada més que les empreses s'ensenyoreixin d'ells en cos i ànima. Serà a les vuit del vespre.

També visitarà l’Atrium Pere Arquillué amb la funció El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc. Un monòleg a set veus sobre un petit poble, els seus habitants i els seus secrets, basat en un text de Josep Maria Miró. L’autor va guanyar el XLV Premi Born el 2020 amb aquest text. Serà el 18 de novembre. Per la seva part, el reconegut director teatral Mario Gas portarà diumenge 26 de novembre a l’escenari viladecanenc La isla del aire, una obra interpretada per cinc dones valentes capitanejades per la gran dama del teatre català Núria Espert. Vicky Peña i Candela Serrat també són protagonistes d’aquesta funció, basada en un text de l’escriptor Alejandro Palomas. Una història en femení sobre el dol, la família i els secrets que ens separen. Cal destacar també l’obra Hamlet.01, una reinterpretació actual dels millors monòlegs de Shakespeare interpretats per Enric Cambray i de la qual podrem gaudir el pròxim 3 de novembre.

Els temes mítics de grans bandes musicals també s’escoltaran a l’equipament cultural. El 4 de novembre hi actuarà la banda de tribut El Último Tributo, que versiona temes d’El último de la Fila, i el 17 de novembre ho farà The Wires, que presenten una proposta molt fresca de cançons d’AC/DC.

El circ també serà un altre dels protagonistes d’aquesta tardor. Les funcions Nuye, el 5 de novembre i el Gran Circo Acrobático de la China, de la Companyia de Circ Eia, el dia 25, són tot un espectacle visual. Aquesta companyia presenta més de 30 artistes en escena, entre ells medallistes olímpics i integrants del Cirque du Soleil, que oferiran un espectacle únic per a tots els públics, especialment el més familiar. També per un públic familiar és el Mag Lari, que portarà a Viladecans la seva funció Strafalari el 12 de novembre. En ell tot és estrafolari, el seu humor, els seus números, el seu vestuari i en general la seva manera de fer. Un espectacle de màgia molt participatiu per passar una bona estona.

Al mes de desembre l’agenda de l’Atrium ve carregada de més teatre, cinema documental, espectacles familiars i, és clar, nadalencs. El dia 3 es representarà la funció Tocar mare, de Marta Barceló, una reflexió sobre el concepte de família a través de les relacions entre dues dones que hauran de fer un viatge pels records compartits, els més tristos i els més feliços, per a descobrir allò que pot posar en perill el seu vincle i allò que ho pot enfortir. Una comèdia tan dolça com emocionant que ens farà preguntar quina és la naturalesa de l'amor incondicional. I el dia 23 l’esperit nadalenc ens posseirà amb l’espectacle Soulful Christmas. El col·lectiu de música soul i funk Nació Funk All-Stars presenta un espectacle nadalenc per a tots els públics en el qual, acompanyats per la veu de Koko Jean-Davis, proposen un acostament ple de ritme al Nadal. Un xou que recupera cançons de grans figures del soul com Otis Redding o James Brown, dedicades a aquestes dates tan entranyables, però amb l'inconfusible sabor i ànima de la música afroamericana.

Les entrades de tots els espectacles estan a la venda a la web d’Atrium https://atriumviladecans.com/espectacles/.