Activitats per conèixer l'art, la cultura i la història de la ciutat

Activitats per conèixer l'art, la cultura i la història de la ciutat

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí programa entre els mesos d'abril i de juliol un conjunt d'activitats per donar a conèixer

l'art, la cultura i la història de la ciutat. La nova programació de Can Negre inclou propostes com visites guiades, exposicions, scape rooms o tallers.

La nova programació de Can Negre comença el 22 d'abril amb l'activitat Lletres i música, una visita a l'edifici amb lectures dramatitzades de poesia i narrativa de Mercè Rodoreda, Miquel Martí i Pol, Joana Raspall i Joan Vinyoli i l'amenització musical de Saphie Wells, cantant de jazz i música moderna. Per la seva banda, el 29 d'abril s'organitza un scape room a la Torre de la Creu per conèixer la història de l'edifici fent diferents proves on caldrà trobar els plànols de l'arquitecte Josep Maria Jujol.  

El Centre Jujol-Can Negre se suma un any més a la celebració de la Nit dels Museus. Serà el 13 de maig, de les 19 h fins a la 1 de la matinada, amb activitats com visites amb teatralització a Can Negre i la Torre de la Creu, un taller d'aquarel·la o una visita guiada a l'exposició de 30 anys de l'Arxiu Municipal. 

Aquest trimestre també hi haurà dues caminades culturals: una caminada per les masies antigues de Sant Joan Despí, per conèixer el passat agrícola de la ciutat (11 de juny), i una caminada pel riu Llobregat, per mostrar la importància històrica del riu com a via d'accés a l'interior de Catalunya, frontera natural o barrera de protecció de la ciutat de Barcelona (23 de juliol).

Pel que fa a les exposicions, del 20 d'abril a l'11 de juny, el Centre Jujol-Can Negre acollirà l'exposició 30 anys d'Arxiu, sobre la història de l'Arxiu municipal de Sant Joan Despí. I del 15 de juny al 16 de juliol s'instal·larà la XXX Exposició d'Artistes de Sant Joan Despí.

Per la seva banda, l'Escola Municipal d'Art també programa noves activitats dins del cicle Art en acció. El 8 de juliol, una visita fotogràfica a la Torre de la Creu, per descobrir l'edifici a través de l'objectiu de la càmera de fotografia. I el 15 de juliol, un scape room a la masia Negre, per gaudir dels enigmes sobre els secrets que amagava Jujol i la seva arquitectura.