Remolar-Filipines estrena la segona jugateca ambiental

Remolar-Filipines estrena la segona jugateca ambiental

L’Ajuntament posa en marxa diumenge, dia 18 de setembre, una nova jugateca ambiental

a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, que se suma a la que des de l’any 2015 es desenvolupa al parc de la Torre-roja. Així, les activitats familiars sobre natura i medi ambient creixen a Viladecans. 

Les jugateques ambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquests, les famílies amb infants poden compartir una estona de joc i experimentació lliure amb materials específics, així com participar en activitats guiades descobrint l’entorn on es troben. 

El Remolar-Filipines és una zona de gran valor ambiental que reuneix tres hàbitats diferents, i complementaris, del delta: una platja natural guardonada pel seu valor “verge”, una pineda litoral molt singular en l’entorn metropolità i una de les principals zones humides de la provincia. Totes estan considerades com a hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa. Per això aquest espais natural es converteix en un magnífic espai per a l’educació i la sensibilització ambiental.

El programa d’activitats

La Jugateca Ambiental del Remolar, que obrirà els diumenges d’11 a 13 hores, inclou un programa d’activitats coordinades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans.

El programa arrenca justament el 18 de setembre amb els tallers Sostenibilitat creativa i Descoberta de la platja. Al llarg de la tardor s’his faran activitats de descoberta de l’entorn, visites guiades, tallers sobre la fauna i la flora, experimentació amb la natura, contacontes, espectacles de titelles, manualitats i art creatiu en relació amb la natura.

Aquestes activitats se sumen a altres ja existents a l’espai natural, com l’itinerari vivencial de la pineda del Remolar, que es fa tots els diumenges al matí, i la visita guiada a la maresma de les Filipines, que es realitza cada últim diumenge de mes.