La festa de Sant Jordi omplirà de cultura, llibres i roses

La festa de Sant Jordi omplirà de cultura, llibres i roses

Sant Joan Despí celebrarà un ampli programa d'activitats culturals al voltant de la commemoració de Sant Jordi.

Del 19 d'abril a l'1 de maig tindrem presentacions de llibres, concerts, exposicions, recitals, teatre, dansa... activitats que tindran el seu punt àlgid en la Diada de Sant Jordi.

El programa cultural de primavera a Sant Joan Despí té com a eix central la celebració de la Diada de Sant Jordi el 23 d'abril. Aquell dia, hi haurà parades de venda de llibres i roses als quatre barris de la ciutat. A més, s'organitzaran activitats lúdiques i culturals a les places de l'Ermita, de Catalunya i del Mercat: espais de jocs infantils, concerts des dels balcons, tallers de roses, espectacles itinerants, instal·lacions artístiques, espais de signatura de llibres d’autors i autores de la ciutat, sardanes, etc.

Paral·lelament a la celebració d'aquesta jornada, Sant Jordi es deixarà notar a la ciutat durant la resta del mes amb múltiples propostes. Una de les més destacades serà la presentació de la nova dragona de la Colla de Diables de Sant Joan Despí. El 19 d'abril es presentarà El conte de la dragona Espurna -el nom de la dragona s'ha escollit en un procés participatiu que s'ha fet entre la ciutadania i els centres educatius-. I el 30 d'abril podrem veure per primer cop la nova dragona en acció en una festa de foc, música i llum al parc del Mil·lenari.

Pel que fa a la literatura, el 21 d'abril es farà la presentació de llibres d'autors i autores de Sant Joan Despí, amb la participació de Pepa Mayo, Conxita Pasto Romà, Frederic Llovet López i Xavier Sabaté Roca. Aquest any, també es convoca el XXII Premi de Relats Breus Gabriela Frígola, un certamen que dona veu a les inquietuds literàries de les dones.

Pel que fa a la música, tindrem el concert de Joan Dausà, el 22 d'abril al Teatre Mercè Rodoreda; les audicions en directe de l'Escola de Música Enric Granados, el 22 d'abril a les biblioteques de la ciutat; i el Concert de Sant Jordi de l'orquestra Laud'Ars a l'auditori de l'Hospital de Sant Joan Despí-Moisès Broggi.

El 29 d'abril, celebrarem el Dia Internacional de la Dansa amb un espectacle de dansa al carrer amb la participació del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, Esbart Dansaire de Sant Joan Despí, Dansadespí, Amics dels balls de saló Chatango, AEDEC (Associació d’Ensenyaments de Dansa Espanyola de Catalunya), Freedom Dance i Asociación de Bollywood Shinjani. Per la seva banda, el ballet de Moldàvia visitarà Sant Joan Despí per oferir dues representacions d'El llac dels cignes.

La Festa de la Primavera de l'Associació de Veïns de l'Eixample, les Caramelles del Cor de Flora, un recital de poesia al Centre de Gent Gran Cirerers i diferents exposicions completen el programa cultural de primavera a Sant Joan Despí.

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí