Companyies teatrals de tot Catalunya mostren el seu talent

Companyies teatrals de tot Catalunya i el seu talent

La jornada professional Espai de Carrer ha recuperat la presencialitat amb la celebració de la seva vuitena edició, a l'edifici Cúbic,

que enguany ha tingut per lema "Omplint el 8 d'experiències". La jornada de teatre, en la qual s’han representat diferents mostres teatrals d'espectacles de carrer, ha acollit la participació de dotze companyies catalanes que han mostrat els seus espectacles de diverses disciplines davant de gairebé 200 professionals del món de la cultura, amb l'objectiu de posar en contacte programadors, tècnics municipals i companyies i fomentar la contractació d'espectacles de carrer als municipis, com, per exemple, per a les festes majors o espectacles familiars que s'organitzen durant l'any als diferents pobles o ciutats o, en el cas de Viladecans, per al tradicional Festival Al Carrer. Enguany, aquest festival consolidat a la ciutat compleix 33 edicions. 

Un jurat especialitzat ha seleccionat les dotze companyies que han actuat, durant vint minuts, mostrant les seves creacions: Àngel Duran Performing Arts, amb The Beauty of it; la companyia Miquel Barcelona, amb Rojos; Circ Los, amb Kasumay; Circ Pistolet i l'espectacle Potser no hi ha final; El Sindicato de Monstruos, amb Luminolife; Eléctrico 28, amb The Frame; Katakrak, amb Andròmina; La Industrial Teatrera, que ha representat Herència; Pere Hosta i Dis_Order; Sara Pons Company, amb Win-do-w; la companyia d'instal·lacions Tombs Creatius, amb l'espectacle vivencial Secrets i Wonderground, amb Rise.  

Espai de Carrer està organitzat per l'Institut Català de les Empreses Culturals, l'Ajuntament de Viladecans i el Festival de Teatre i Animació Al Carrer. 

El Festival Al Carrer Viladecans capgira el món de les arts escèniques i trenca qualsevol paret de l’escenari per portar-lo al mig del carrer. Música, dansa, circ, teatre, animació o titelles s’apropen al públic i s’obren a tothom durant el primer cap de setmana de juliol, els dies en què se celebra el festival, que ja s’ha convertit en una referència en el món de les arts al carrer. 

Va néixer al juliol del 1990 i des de llavors ha celebrat una edició anual, fins arribar a ocupar una desena d’espais, carrers i places de la ciutat com ara el parc de Can Xic, els jardins de Magdalena Modolell o el Museu de Ca n’Amat. L’objectiu és que tot tipus de públic, tant adults com infants, els més avesats a les arts escèniques i els qui no ho són tant, gaudeixin de diferents propostes artístiques. Cada edició és diferent, però sempre s’hi repeteixen tres premisses: varietat, qualitat i gratuïtat de tots els espectacles.

Fuente: Ajuntament de Viladecans