Aprenentatges fora de l’escola amb el Passaport Edunauta

Aprenentatges fora de l’escola amb el Passaport Edunauta

Més de 1.400 escolars de Viladecans ja disposen del Passaport Edunauta per acreditar els seus aprenentatges

més enllà de l’escola. L’Ajuntament ha repartit aquest mes entre escolars de 4t i 5è de Primària el passaport d’aprenentatges impulsat per l’Aliança Educació 360 en col·laboració amb la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació, per promoure la igualtat d’oportunitats a partir d’animar i celebrar la participació en activitats obertes, gratuïtes i amb impacte educatiu dins de la ciutat.

A través d’un passaport físic, la iniciativa anima els i les infants a obtenir un segell per la seva participació en cadascuna de les activitats extracurriculars del catàleg edunauta, organitzades per diferents actors educatius, com l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal, la Casa de les Abelles o la Jugateca Ambiental. Només en la segona quinzena de novembre una desena d’activitats ja formen part del programa, que es poden consultar a l’espai del programa al web municipal: viladecans.cat/passaportedunauta.

L’objectiu del Passaport Edunauta és tendir a igualar les experiències d’aprenentatge fora de l’escola, a partir de connectar-les, reconèixer-les i fer-les visibles, per tal d’evitar que la manca d’aquestes suposi un desavantatge per a alguns infants. Es busca així que competències en ocasions invisibles però molt importants, com la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia o l’autoregulació, es converteixin en els nous superpoders que els i les edunautes capturin en el seu passaport.

D’aquesta manera, el Govern Municipal impulsa l’Educació 360 a partir de catalitzar i connectar tota la potència educativa de Viladecans amb tots els agents locals, incloses les famílies.

Més informació: https://www.youtube.com/watch?v=VxSQj5yaanM

 

Fuente: Ajuntament de Viladecans