La gent gran és una peça essencial del nostre país

La gent gran és una peça essencial del nostre país

La consellera Violant Cervera participat en el plenari del Consell de la Gent Gran de Catalunya, on ha destacat el paper de la gent

gran “com a peça essencial del nostre present com a país i com a nació”. En aquest sentit, ha explicat les quatre línies prioritàries d’actuació del Departament de Drets Socials “per acompanyar millor a totes les persones en aquesta etapa de la vida”.

En primer lloc, la consellera ha remarcat el nou model de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones amb dependència, “que és el model de futur perquè tothom pugui desenvolupar el seu projecte vital lliurement i amb igualtat d’oportunitats”.

A més, ha remarcat la feina que s’està fent per posar en marxa l’Agència Integrada Social i Sanitària que, conjuntament amb Salut, “permetrà compartir les tasques que es duen a terme amb la gent gran entre els dos departaments i funcionar com a eina gestora del conjunt dels recursos sociosanitaris”.

Cervera també s’ha referit a les partides dels Fons Europeus, els quals adverteix que “per fer un salt endavant, hauran d’anar destinats a l’autonomia personal, la teleassistència i les residències”. Es destinaran partides de 200 M€ per a la construcció i remodelació d’espais residencials de llarga durada i una partida de 20M€ per obres de millora d’accessibilitat en equipaments.

La consellera també ha apuntat que evitar la soledat no volguda, els maltractaments i la bretxa digital és clau en aquesta legislatura. 

Finalment, la titular de Drets Socials ha fet un reconeixement a la tasca de les persones grans, en especial a aquelles implicades en eines com el Consell de la Gent Gran, que “construeixen una societat més cohesionada i justa”.

El plenari del Consell de la Gent Gran de catalunya és l'òrgan que potencia i impulsa la participació de les persones grans i les diferents entitats en la consulta de les polítiques per a gent gran que impulsa el Govern de la Generalitat.

Fuente: Govern de Catalunya