Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. D'aquesta forma, la ciutadania pot aportar idees per tal de millorar la qualitat de vida a la ciutat, mitjançant la mitigació dels efectes del canvi climàtic i el foment d'una transició ecològica. 
El consistori treballa en l'elaboració d'un Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica que incorporarà accions concretes davant el canvi climàtic. L'objectiu és que el pla s'aprovi aquest mateix any i reculli actuacions agrupades en sis eixos: transició energètica, mobilitat sostenible i qualitat de l'aire, economia circular i residus, verd i biodiversitat, cicle de l'aigua i educació ambiental.
L'elaboració d'aquest pla, batejat com SJD pel clima, s'obre també a un procés participatiu perquè, entre tots i totes, millorem la qualitat de vida a la ciutat. 
Del 13 de setembre al 31 d'octubre, es podran fer les aportacions ciutadanes a través de la plataforma decidim-sjdespi.diba.cat/processes/SJDXCLIMA. A més, el dissabte 18 de setembre, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, s'instal·laran dos estands informatius, al carrer del Bon Viatge i al carrer de John F. Kennedy, on es donarà a conèixer el Pla SJD pel clima i es recolliran aportacions.
Paral·lelament, l'Ajuntament durà a terme activitats amb diferents col·lectius i agents socials (entitats, teixit associatiu, etc) per recollir les seves propostes.
El desenvolupament de les actuacions que reculli el Pla SJD pel clima ha de permetre a Sant Joan Despí assolir els compromisos del pacte verd europeu. Així, entre altres fites, el Pla d'Emergència Climática i Transició Ecològica 2021-2030 vol augmentar la resiliència del municipi davant els efectes del canvi global; definir les línies estratègiques a treballar per a fomentar una transició ecològica al municipi i definir les actuacions per mitigar els efectes del canvi climàtic i per adaptar el municipi als seus efectes; reduir com a mínim en un 55% les emissions de diòxid de carboni per habitant al municipi el 2030; assolir la neutralitat de carboni del municipi per l'any 2050; transitar cap a un model d'economia circular i prevenció de residus, i assolir els objectius de recollida selectiva del 55% al 2025 i del 60% el 2030.
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí