Parada a les empreses Unilever i Mesoestetic

Parada a les empreses Unilever i Mesoestetic

L’Innobús metropolità, impulsat per l’Innobaix i l’AMB, s’atura a la ciutat el 8 de juny amb joves universitaris que intentaran

respondre reptes plantejats per empreses del territori

Les empreses de Viladecans Unilever i Mesoestetic participen en el programa metropolità Innobús 2021, impulsat per l’Innobaix –l’Agència per a la Innovació i el Coneixement del Baix Llobregat i l'Hospitalet– i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la coordinació de Talent Factory. L’autobús de la innovació, amb joves estudiants universitaris que miraran de contestar els reptes que plantegin empreses del territori, tindrà parada obligatòria a les dues empreses locals el proper dimarts 8 de juny. A Mesoestetic, David Caña, responsable de Control de Gestió i Desenvolupament Organitzacional, presentarà el repte que treballaran durant tot el mes i a Cúbic es farà una sessió amb Ana Palencia, directora de Comunicació Corporativa d’Unilever España, qui plantejarà el repte del malbaratament alimentari a les i els participants en la iniciativa.

En aquesta nova edició de l’Innobus, l’objectiu principal és apropar els joves emprenedors a l’ecosistema empresarial del territori metropolità. Els objectius principals de l’autobús de la innovació són ajudar a joves posuniversitaris en el llançament dels seus projectes i, al mateix temps, beneficiar les empreses en el coneixement i la captació de noves idees i talent.

La ruta, aquest any amb un format més experiencial, s’iniciarà dimarts, 1 de juny, i portarà als joves per empreses de l’àrea metropolitana que els plantejaran reptes a resoldre sobre una necessitat o problemàtica de la seva organització o el seu sector. Dividits en vuit equips de quatre participants i amb el suport de tallers formatius, els i les joves participants hauran de donar resposta a aquests reptes amb una idea de negoci innovadora i viable.

Durant el procés, les empreses participants oferiran sessions o xerrades per apropar els joves a la innovació, la digitalització, els nous models de negoci, etc. A més, cada equip comptarà amb el suport d’un mentor encarregat de resoldre els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats. Per altra banda, els equips participants faran també un tour per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, tot coneixent les oportunitats que ofereix la ciutat a joves emprenedors.

La ruta finalitzarà l’1 de juliol amb un acte final en què un jurat professional escollirà, en directe, la millor solució als reptes plantejats. L’equip guanyador viatjarà a Brussel·les per tal de conèixer la capital europea i les oportunitats que hi ha per a joves emprenedors i amb iniciativa.

Enguany llançaran reptes vuit empreses, però també hi participaran d’altres que obriran les seves instal·lacions per realitzar visites. Algunes d’aquestes empreses són Desigual, Mesoestetic, Aigües de Barcelona, Lipotrue, Schneider, Nhood i Múnich, Once, Silence, Bcn Tech City, Port de Barcelona, BMW, ESADE Creapolis, Casa Seat i Mobile World Capital (parada final). A més, pujaran al bus per fer xerrades inspiradores empresaris i empresàries d’èxit com Agus Gómez (Wallapop), Pau García Milà (FounderZ), Àlex Huertas (Northweek), Anna Gener (CEO d’Aguirre Newman), Sergi Grimau (president de Special Olympics) i Àlex Ramírez (Senior Staff de Google), entre d’altres.

El desenvolupament d’aquesta edició i la logística de la ruta estarà adaptada a grups bombolla, controlats amb les mesures de seguretat necessàries i ajustant-la a les recomanacions sanitàries per la COVID-19.

Com participar-hi?

Els joves interessats a participar en aquesta edició de l’Innobus han d’omplir un formulari d’inscripció a https://www.innobaix.cat/esdeveniment/innobus/.

Fuente: Ajuntament de Viladecans