La innovació educativa, a debat públic: l’Estratègia 2030

La innovació educativa, a debat: l’Estratègia 2030

Nélida Zaitegui, mestra, pedagoga i ex presidenta del Consell Escolar d‘Euskadi; Emi Fornali, mestra i directora

d’escola pública; Gisela Navarro, tinenta d'alcalde d’Acció Comunitària i Igualtat d’Oportunitats, i María Ávila, regidora de Serveis Socials i de Solidaritat, Agermanaments i Cooperació presentaran el cinquè webinar del procés de reflexió sobre l’Estratègia de futur per a la ciutat per a l’any 2030. Aquesta cinquena sessió, que tindrà lloc demà, dimarts 9 de febrer, a les 18 hores, tractarà sobre l’eix estratègic per a Viladecans de la innovació educativa, sobre com reforçar l’actiu de la ciutat educadora amb una estrategia innovadora i inclusiva i un treball transversal i comunitari; modernitzar els equipaments educatius per a la potenciació d’una educació 2.0, i convertir l’ecosistema urbà en transmisor de valors a través d’elements per al coneixement i l’aprenentatge a l’espai públic i als equipaments.

Per participar en aquest seminari i en tots, cal emplenar el formulari inclòs en el web municipal: https://www.viladecans.cat/ca/webinarsviladecans2030Esteu convidats.

Amb els seminaris web que es van iniciar el 14 de gener –data de celebració del primer, sobre estil de vida saludable i qualitat de vida–, i amb la participació de ponents experts i inspiradors, l’Ajuntament convida els ciutadans i ciutadanes a participar en el procés de reflexió sobre l’Estratègia de futur per a la ciutat per a l’any 2030 amb la mirada posada en els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i en les agendes urbanes internacionals i espanyola. De la mà dels viladecanencs es vol establir un full de ruta per potenciar la millora de la qualitat de vida local, a la vegada que es compleix el compromís amb el planeta.

Per a la primera fase de treball del procés participatiu de l’Estratègia Viladecans 2030, s'han establert cinc eixos estratègics de ciutat. A aquests se sumen altres tres eixos més per donar forma a l’Agenda Urbana Local. Per al disseny de l'estratègia s'han escollit els quatre grans objectius de Govern Municipal.

Per a aquest mandat: la dinamització econòmica, l'estil de vida saludable i la qualitat de vida, la transició ecològica i la innovació educativa. A aquests àmbits s'uneixen, d'una banda, la resiliència, com a necessitat detectada per poder fer front millor a situacions adverses –com ha fet palès la COVID-19– i, d’altra banda, tres àmbits clau per teixir una estratègia integral: l'habitatge, la mobilitat i el model de ciutat. Altres aspectes, com la igualtat de gènere o la cohesió social, són presents de manera transversal en els eixos.

Altres trobades temàtiques més –sobre mobilitat, habitatge i model de ciutat, tres àmbits Claus per teixir una estrategia integral–, de les quals s’informarà puntualment, tindran lloc el 17 de febrer, a les 9.30 h (habitatge); el 24 de febrer, a les 10.30 h (mobilitat), i el 3 de març, a les 9.30 h (model de ciutat).

Fuente: Ajuntament de Viladecans