Sant Joan Despí habilita punts d'assessorament tecnològic per a la gent gran fins al 31 de juliol

Assessorament tecnològic per a la gent gran fins al 31 de juliol

La presència de les tecnologies de la informació a la nostra vida diària va en augment dia rere dia. Conscient d'aquesta situació i amb l'objectiu de reduir la bretxa digital que s'està produint sobretot entre el col·lectiu de la gent gran, l'Ajuntament de Sant Joan Despí torna a engegar aquest mes de juliol el programa No et quedis enrere, una iniciativa d'assessorament directe al carrer i també en equipaments

municipals per arribar al màxim de persones possible. 

El programa es realitza amb la col·laboració de joves contractats a través del programa ocupacional municipal Jove Treballa a l'Estiu. La iniciativa va molt més enllà de l'aprenentatge tecnològic ja que també és un exemple de projecte intergeneracional. 

Així, l'equip de joves serà cada dia de 9 a 10 h en punts estratègics dels barris de la ciutat on les persones grans podran agafar cita perquè, en cas d'estar interessats en resoldre dubtes relacionats amb els seus dispositius, els joves els puguin atendre de manera més extensa i amb prou temps en els diferents equipaments municipals. Les classes s'impartiran al Centre Cívic Torreblanca, Centre Cívic Antoni Gaudí, Centre de Gent Gran Cirerers o a Can Negre de dilluns a divendres. 

Els horaris i dies d'atenció són els següents:

Can Negre: de dilluns a divendres de 10 a 12.30 h

Centre de Gent Gran Cirerers: de dilluns a divendres de 10 a 13 h 

Centre Cívic Torreblanca: dimarts i dijous de 9.30 a 13 h 

Centre Cívic Antoni Gaudí: dimecres de 9 a 12 h

Per accedir als punts d'assessorament, no cal inscripció prèvia. Us podeu acostar al vostre centre més proper en l'horari d'atenció i resoldre les vostres consultes digitals.

Èxit de participació

L'edició del programa No et quedis enrere de l'estiu de l'any 2023 va tenir una gran acollida per part de les persones participants. Durant les quatre setmanes en què es va desenvolupar el programa, els joves van formar 236 persones grans amb una mitjana de edat de 74 anys.