Oberta la participació a l'Agenda Urbana Sant Joan Despí 2030, que recull 15 projectes transformadors de la ciutat

Oberta la participació a l'Agenda Urbana 2030, que recull 15 projectes transformadors

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert la participació a l'Agenda Urbana Sant Joan Despí 2030, l'estratègia integrada de la ciutat per assegurar

un desenvolupament urbà sostenible i un creixement equitatiu. El procés de participació servirà per prioritzar els 15 projectes tractors que conformen el Pla d'Acció de l'Agenda Urbana, a través de la plataforma de participació participa311-sjdespi.diba.cat/processes/AgendaUrbana-2030

L’Agenda Urbana Sant Joan Despí 2030 és l’estratègia integrada de la ciutat cap a un creixement sostenible. Per dissenyar aquesta estratègia s’ha dut a terme un extens treball tècnic que ha permès detectar els reptes urbans de la ciutat i formular les línies estratègiques per donar-hi resposta. Una tasca que ha desembocat en la definició dels 15 projectes transformadors de la ciutat que, en el curt, mitjà i llarg termini, hauran d'abordar les problemàtiques i les potencialitats identificades.

El caràcter integral de l’Agenda Urbana de Sant Joan Despí forma part de l'esforç local de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per atendre els objectius plantejats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, en la Nova Agenda Urbana (també de les Nacions Unides), en l'Agenda Urbana de la Unió Europea, en l'Agenda Urbana Espanyola (AUE) i en l’Agenda dels Pobles i Ciutats Catalunya 2050.

La finalitat de l'Agenda Urbana Sant Joan Despí 2030 és dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu per al desenvolupament sostenible de la ciutat, lligat al model de ciutat i amb visió transversal.

L’Agenda Urbana representa l'inici dels processos participatius que es desenvoluparan per definir l'acció municipal del present mandat. Tot seguit s'obrirà la participació al procés del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027, on es podran prioritzar actuacions i es recolliran propostes concretes sobre la base d'eixos i subeixos en què s'ha estructurat. Un cop aprovat el PAM 2023-2027, es durà a terme la segona edició dels Pressupostos Participatius, on la ciutadania podrà fer propostes d'inversió que compleixin els requisits establerts a les bases de participació i, en cas que superin el procés de valoració i viabilitat que desenvoluparà una comissió tècnica, passaran a la fase final de votació dels veïns i veïnes de Sant Joan Despí.