Dispositiu especial per garantir la seguretat i el civisme per la revetlla de Sant Joan

Dispositiu especial per garantir la seguretat i el civisme per la revetlla de Sant Joan

• Policia Municipal i Mossos d’Esquadra reforçaran la vigilància a la platja, als espais del nucli urbà on es preveu major concentració de persones i a zones amb risc d’incendi
• S’impedirà l’accés de vehicles a diferents punts de Gavà Mar i es tancaran els parcs del Mil·lenni i del Calamot
L’Ajuntament de Gavà posa en marxa un dispositiu especial de control amb motiu de la revetlla de Sant Joan per garantir la seguretat, el civisme i el respecte del descans dels veïns i veïnes, i minimitzar el risc d’incendi forestal.
La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra reforçaran la vigilància al conjunt de la ciutat, i de manera especial a Gavà Mar i als espais amb major afluència de persones, així com als sectors susceptibles de risc d’incendi.
El dispositiu inclou restriccions de trànsit a diferents punts de Gavà Mar. L’objectiu és reduir la presència de vehicles i minimitzar les molèsties al veïnat.
A partir de les 20 hores els carrers següents estaran tallats al trànsit i només és permetrà l’accés a veïns:
• C. de l’Escala amb avinguda d’Europa
• Avinguda d’Europa – C. de Sitges
• C. de Begur amb avinguda d’Europa
• C. dels Tellinaires amb C. de Premià
• C. de Sitges amb C. de Cubelles
• C. de l’Ampolla amb C. de Cubelles
• Accessos des de Castelldefels per avinguda Europa i Passeig Marítim.
El dispositiu de la Policia Municipal també incidirà en la prohibició de fer fogueres a la platja, una restricció que s’estén a tot el terme municipal, tret d’aquelles que estiguin expressament autoritzades. 
Així mateix, es vigilarà la pràctica de botellots i altres conductes incíviques, i es faran controls d’alcoholèmia i de consum d’estupefaents. 
La platja es desallotjarà a les 6 h, per tal que els serveis de neteja puguin començar les seves tasques a les 6.30 hores.
L’Ajuntament procedirà a tancar aquells indrets on cal tenir especial cura a l’hora de llençar petards per la seva proximitat a zones boscoses, com parcs o zones de lleure a l’aire lliure. En concret:
• Parc del Calamot
• Parc del Mil·lenni
• Àrea de lleure del barri de la Sentiu
• Pista esportiva del barri de Can Tries
Restauració
Des de l’Ajuntament es requerirà als locals de restauració i oci que ajustin  l’oferta a l’activitat permesa i l’aforament, i la Policia supervisarà el seu acompliment i el respecte dels horaris. L’horari dels establiments es permet ampliar fins a les tres de la matinada tant a Gavà Mar com a la Rambla. A la resta de la ciutat, els establiments hauran de tancar a la una de la matinada. En tots els casos el que es fa és ampliar mitja hora l’horari habitual de festius i caps de setmana.
Neteja
L’endemà de la revetlla, l’empresa municipal PRESEC reforçarà la neteja en aquelles zones que hagin estat més concorregudes durant la nit, com poden ser el passeig Marítim, i les places de Jaume Balmes, Francesc Macià i Batista i Roca.
Compte amb els petards 
Durant la revetlla, els agents de la Policia Municipal juntament amb Mossos d’Esquadra i la col·laboració de l’ADF vetllaran perquè no es tirin petards ni altre material pirotècnic a menys de 500 metres de les zones forestals.
Per evitar ensurts a l’hora d’encendre qualsevol classe de productes pirotècnics cal tenir en compte els consells següents:
✓ Comprar el material en establiments autoritzats.
✓ Assegurar-se que els infants utilitzen només productes pirotècnics apropiats per a la seva edat i sempre sota la supervisió d'un adult.
✓ No guardar els petards a les butxaques.
✓ Llegir bé les instruccions abans de llançar-los.
✓ No manipular els petards. 
✓ No subjectar els petards amb les mans.
✓ Recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.
✓ En el moment d’encendre els petards no apropar-los a la cara ni al cos. 
✓ Encendre la metxa per un extrem. 
✓ Si el petard no s’encén bé no tocar-lo.
✓ No llençar petards contra cap persona.
✓ No ficar-los dins de totxanes ni ampolles perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal. 
✓ No llençar petards des de balcons o finestres.
Revetlla i mascotes
Els petards són elements que causen molta angoixa i alteren la vida normal de les mascotes. Per tal de minimitzar els efectes de la revetlla cal tenir en compte aquestes recomanacions: 
✓ Ajudar al gos a trobar un refugi on se senti més segur. Ha de ser més aviat fosc i sense obertures.
✓ La zona de seguretat ha d’estar en una zona tranquil·la de la casa.
✓ Quan passegem al gos, dur-lo lligat en tot moment per evitar corredisses i espantades a causa dels petards.
✓ En cas d’angoixes excessives, parlar amb el veterinari per si cal medicar a la mascota.