9 estacions i 99 bicis elèctriques del nou servei metropolità de bicicleta pública

9 estacions i 99 bicis elèctriques del nou servei metropolità de bicicleta pública

Sant Joan Despí serà una de les 15 ciutats on es posarà en marxa el nou servei metropolità de bicicleta pública, l'AMBici.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) impulsa aquest servei per tal de fomentar la bici com un mode habitual per als desplaçaments diaris. A Sant Joan Despí, l'AMBici tindrà nou estacions -repartides per tots els barris- i 99 bicicletes. 

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el conveni de col·laboració amb l'AMB per a la implantació i la gestió, a la ciutat, del nou servei metropolità de bicicleta pública. Recollint l'experiència de l'e-Bicibox i prenent el Bicing com a referent, l'AMBici ampliarà i millorarà l'actual oferta metropolitana de bicicletes elèctriques, amb un servei més potent, que substituirà progressivament el servei d' e-Bicibox existent.

L'AMBici es desplegarà a 15 municipis metropolitans, entre ells Sant Joan Despí. D'aquesta forma, les santjoanenques i santjoanencs podran moure's fàcilment en bicicleta per la ciutat o desplaçar-se sobre dues rodes a altres municipis, com Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat o Molins de Rei.

A Sant Joan Despí, l'AMBici posarà a disposició de la ciutadania un total de 99 bicicletes elèctriques distribuïdes en 9 estacions. Hi haurà uns 20 ancoratges de mitjana per estació. Les estacions de l'AMBici estaran repartides per tots els barris, en les ubicacions següents: 

  • Avinguda de Barcelona amb carrer J. A. Goytisolo
  • Avinguda de Barcelona amb carrer de Francesc Macià
  • Avinguda de Barcelona amb carrer del Marquès de Monistrol (prop del Centre Cultural Martí i Pol)
  • Plaça del Mercat, cantonada carrers J. F. Kennedy i J. M. Pi i Suñer (prop del Centre Cívic Les Planes)
  • Carrer d'Antoni Gaudí (prop del Centre Cívic Antoni Gaudí)
  • Carrer de Rubió i Tudurí (prop del Centre Cívic Torreblanca)
  • Avinguda de Lluís Companys amb avinguda de la Generalitat (prop del parc de Torreblanca)
  • Avinguda de l'Onze de Setembre cantonada amb c. Ana M. Martínez Sagi
  • Carrer de Jacint Verdaguer (prop del Centre Cultural Mercè Rodoreda)

Pel que fa a la integració de l'AMBici amb el servei de Bicing de la ciutat de Barcelona, es preveu la instal·lació d'estacions de transferència dels dos serveis -que s'ubicaran a les zones limítrofes amb Barcelona- i també la creació d'abonaments compartits per als dos serveis. Està previst que el servei de bicicleta metropolitana elèctrica AMBici es posi en marxa durant el darrer trimestre de 2002 i que quedi totalment desplegat a principi de l'any 2023. 

Per una mobilitat activa sostenible

L'AMBici suposa un salt endavant en els serveis que hi ha a la ciutat per fer de la mobilitat en bicicleta un mode habitual per als desplaçaments quotidians. A Sant Joan Despí funciona, des de l'any 2011, el servei metropolità d'aparcaments segurs de bicicletes Bicibox. A més, la ciutat disposa d'una xarxa ciclable extensa, contínua i ben connectada, que se segueix ampliant amb noves iniciatives com el projecte de millora i ampliació del carril bici de l'avinguda de Barcelona, recentment adjudicat.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí està compromès amb les polítiques i accions de mobilitat activa sostenible, alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit, la bicicleta és un mode de transport sostenible, que beneficia la qualitat de l'aire i, alhora, la salut de les persones.