Ajuts als joves estudiants perquè es desplacin en transport públic

Ajuts als joves estudiants perquè es desplacin en transport públic

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert una nova convocatòria d'ajuts perquè les persones joves que estudien fora de la ciutat puguin estalviar-se part dels diners que es gasten en desplaçar-se en transport públic. La mesura busca un doble objectiu: ajudar la gent jove i les seves famílies, i afavorir la utilització del transport públic.
Aquesta és la tercera convocatòria que fa l'Ajuntament d'aquest tipus d'ajuts. S'hi poden acollir joves empadronats a Sant Joan Despí, de menys de 25 anys, que estudiïn fora de la ciutat estudis superiors com graus universitaris o cicles formatius de grau superior que no es puguin cursar a la ciutat. Com a novetat, enguany els ajuts s'amplien també a les persones joves que cursin batxillerat o un cicle mitjà, sempre que siguin estudis que no s'ofereixen a la ciutat.
Les persones beneficiàries rebran títols de transport públic, de màxim dues zones, que cobreixin els seus desplaçaments en transport públic durant els últims dos trimestres del curs. En el cas de requerir un títol superior a dues zones, la persona beneficiària rebrà un import màxim de 220 euros per a la compra dels títols corresponents. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 d'octubre.
Promoure la mobilitat
Des que l'Ajuntament de Sant Joan Despí va posar en marxa aquesta línia de subvencions, ha atorgat 714 ajuts, fet que ha representat un estalvi de 117.000 euros. Tot i que inicialment els ajuts es van emmarcar al Pla Reiniciem arran de la pandèmia, l'Ajuntament continua atorgant-los com una acció més per lluitar contra el canvi climàtic i per promoure la mobilitat.