Celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

Celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament organitza enguany, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, una passejada urbana

en bicicleta i tallers per a tota la família dedicats a la mobilitat sostenible. La convocatòria se celebrarà el proper diumenge, dia 18 de setembre, a les 11 del matí al parc de la Marina, a la zona del llac principal. Entre les persones participants se sortejaran dues bicicletes elèctriques amb casc. L’alcalde Carles Ruiz i els tinents d’alcalde Anselmo Sánchez, Richard Calle i Jordi Mazón assistiran a les activitats previstes.

Les diferents activitats de la Setmana a Viladecans es desenvoluparan a les carpes que hi haurà instal·lades diumenge al parc de la Marina i es podran dur a terme d'11.45 a 14 hores aproximadament: un taller de mesura de soroll, a càrrec de la Diputació de Barcelona; un altre taller per fer xapes relacionades amb la mobilitat i un altre més de decoració de bicis. Pel que fa al sorteig de les bicicletes, serà a les 12 hores. Per a informació de les novetats en el programa, es pot visitar el web municipal Viladecans.cat (https://www.viladecans.cat/ca/bicicletadaurbana) o unir-se al nou canal de WhatsApp municipal (https://www.viladecans.cat/ca/whatsapp).

La Setmana Europea

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana porta aquest any per lema “Combina i mou-te!”, que posa l’accent en la intermodalitat i anima a moure’s de manera sostenible i practicar aquesta intermodalitat en benefici de la salut i del medi ambient.

Objectius principals de la celebració són: estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. També es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

La bicicletada servirá, a més, per a potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat, i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. D’una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular i, d’una altra banda, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.