Un centenar de persones en defensa de la Riera  de la Bòbila de Sant Boi

Un centenar de persones en defensa de la Riera de la Bòbila de Sant Boi

A l’acció, organitzada per la Plataforma Defensa Béns Comuns, es van plantar un total de 30 arbres en l’espai on es pretén urbanitzar 49 habitatges arran dels canvis del projecte “Cosint Barris” promogut pel govern municipal (PSC i Sant Boi En Comú)
Aprofitant el confinament municipal un centenar de veïnes de Sant Boi de Llobregat es van apropar aquest diumenge a la riera de la Bòbila, en la cruïlla del carrer Benviure i Ter, on la Plataforma Defensa Béns Comuns va realitzar una plantada en contra dels plans urbanístics previstos a la zona. A l’acció de caire reivindicatiu, que es va portar a terme des de les 11h fins la 13h, es van plantar un total de 30 arbres autòctons de la riera com son el garrofer, el llentiscle o l’alzina. L’equip dinamitzador agraeix a totes les persones assistents la cura i el respecte per les mesures de seguretat sorgides de la crisis sanitària actual.
Una riera amenaçada de mort.
L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va presentar el passat 11 de gener del 2018 els canvis sorgits del projecte municipal “Cosint Barris” on es pretén la construcció d’un total de 323 habitatges i la pèrdua de més de 40.472 metres d’espais verds. A la riera, que no formava part del primer projecte i, on segons les declaracions de l’Alcaldessa Lluïsa Moret i el seu primer tinent d’Alcaldia José Angel Carcelén es va reconèixer que “a los vecinos de la Bòbila no se les informó y no se les comunicó correctamente” (Ple Municipal d’Abril 2019), es construirà un total de 49 habitatges tot i els 864 habitatges buits que al consistori li consta al barri de Marianao. A més, els
5.660 metres verds que avui formen part de la falda del Montbaig de Sant Ramón i d’accés pel barri de Marianao desapareixeran per aquestes edificacions privades.
Una riera amb un gran valor de biodiversitat.
La riera de la Bòbila té a més un gran valor de biodiversitat ja que habiten més de 20 espècies d'animals diferents com el gaig (Garrulus glandarius), el poput (Upupa epops), el raspinell comú
(Certhia brachydactyl) o el rossinyol (Luscinia megarhynchos) com a ovípars o mamífers com l'esquirol vermell (Sciurus vulgaris) o l’eriçó Europeu (Erinaceus europaeus). Un altre exemple també la recent descoberta, del Centre d’Estudis Santboians La Rutlla, de l’abellerol (Merops apiaster) al talús argilenc de la riera. Però aquest bosc mediterrani també és ric en espècies de flora amb 6 espècies diferents d'orquídies autòctones o divers arbrat forestal.