Sant Joan Despí recapta 12.000 € a favor de la població d'Ucraïna

Sant Joan Despí recapta 12.000 € a favor de la població d'Ucraïna

La campanya municipal Sant Joan Despí per la pau, solidaritat amb el poble d'Ucraïna ha recaptat un total d'11.965,70 euros que es destinaran a projectes de suport a la població víctima de la guerra a Ucraïna. Els diners recaptats provenen de les aportacions fetes per la ciutadania, pels comerços i per les entitats de la ciutat i de les gales solidàries celebrades a benefici de la població ucraïnesa. 
 
Davant la crisi humanitària provocada per la invasió i el bombardeig d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus, l'Ajuntament de Sant Joan Despí, en col·laboració amb les entitats de la ciutat, va posar en marxa una campanya municipal per recaptar fons per donar suport d'emergència a les víctimes del conflicte. D'una banda, el consistori va obrir un compte corrent per a aportacions econòmiques. També es van distribuir guardioles a diferents comerços i entitats per a la recollida de diners. 

A banda, el 30 d'abril i l'1 de maig es van celebrar dos festivals solidaris de ball i dansa, amb la participació de diferents entitats, que van servir per recaptar fons a benefici de la població ucraïnesa. Paral·lelament, diferents entitats han establert files zero en les seves activitats per recolllir diners per a la campanya. 

Mitjançant totes aquestes iniciatives, la campanya municipal a favor de la població d'Ucraïna ha aconseguit recaptar 11.965,70 euros. Uns diners que l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va lliurar simbòlicament a un grup de dones ucraïneses durant l'entrega dels Premis Sant Joan Despí 2022. 

Els diners recaptats en la campanya municipal se sumen a la contribució urgent i extraordinària de 4.000 euros que l'Ajuntament va realitzar a l'inici del conflicte per ajudar el poble ucraïnès. Tots els diners recaptats es lliuraran al Fons Català de Cooperació per a projectes de suport a la població víctima del conflicte d'Ucraïna, per tal d'atendre les necessitats humanitàries agudes que està provocant la guerra. 

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí