Comença la temporada d’estiu amb el bus VB4 gratuït

Temporada d’estiu amb el bus VB4 gratuït

La platja de Viladecans s’ha posat a punt per rebre l’estiu, presentant com a novetats l’ampliació del servei de bus

i el creixement del 10 % de l’aparcament regulat. A més, tots els serveis recuperen la normalitat que va ser condicionada per la pandèmia.

Una bona opció per anar a la platja és utilitzar l’autobús. I més els caps de setmana: perquè el servei és gratuït. L’Ajuntament assumeix el cost per garantir l’accés de la ciutadania de Viladecans al litoral local. El Vilabús a la platja, el VB4, s’ha posat en funcionament enguany aquest dissabte, 11 de juny, abans que mai. Ofereix, cada dia, cincs expedicions al matí i altres cinc a la tarda en cada sentit. Els horaris no varien respecte a l’any passat: sortides a les hores en punt de la ciutat i a les mitges hores des de la platja. El VB4 estarà en servei fins al 4 de setembre, a les portes del retorn del curs escolar.

Des del 4 de juny es va posar en marxa la regulació de l’aparcament de la Murtra, que funciona tots els dies de 8 a 20 hores fins al 18 de setembre. Aquesta mesura permet una correcta regulació de la mobilitat davant la pressió de vehicles a l’època estival i, alhora, busca desincentivar la presència de vehicles forans, que enguany pagaran sis euros enfront de l'euro que paguen els residents. La recaptació sufraga part del cost del servei de control i vigilància de l’aparcament, que també s’encarrega de la neteja dels lavabos de la platja. Enguany s’ha optimitzat al màxim l'ordenació de l’espai per sumar 40 places més a les prop de 400 que hi havia l’estiu passat, dins de l’espai limitat de què es disposa en estar en una zona d’alt valor natural i propietat de l’ens aeroportuari Aena.

L'Ajuntament també activa servei de salvament i socorrisme del 17 de juny al 4 de setembre. Al llarg de més d’un quilòmetre de les platges de la Murtra i de la Pineda, els socorristes vigilaran els banyistes de 10 a 19 hores. Com ja és habitual, les persones amb mobilitat reduïda podran sol·licitar al lloc de socors la cadira o les crosses amfíbies. El servei de salvament realitzarà també una tasca d’informació preventiva per minimitzar els riscos per l’exposició al sol o les picades d’animals marins, així com alguns tallers durant el juliol. A més, el servei permet que es pugui consultar per Internet l’estat de la platja en temps real, a través dels webs de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquesta última garbellarà a diari la platja per a la neteja i salubritat de la sorra.

Una de les principals novetats dels serveis és que les dutxes tornaran a funcionar a ple rendiment, després que l’esclat de la pandèmia aconsellés desactivar la meitat de sortidors per mantenir les distàncies. Enguany, tornarà a haver-hi quatre lavabos.

Un nou vehicle elèctric al servei policial

La Policia Local estrena aquest estiu un nou vehicle per millorar i fer més sostenible la seva presència en totes les platges locals. Es tracta d’un bugui 100 % elèctric idoni per prestar servei a peu de sorra i molt adient per a un espai d’alt valor natural en ser no contaminant. El vehicle compta amb tracció a les quatre rodes, sistema de llums prioritaris, maleter per portar material –com cinta o cons que facilitin les tasques policials necessàries–, així com sistema de megafonia, tot afavorint la difusió de missatges a les persones usuàries, per exemple per llençar advertències o ordres a les que siguin a dins de l’aigua.

La compra del nou vehicle policial bugui no ha estat motivada només pensant en l’època estival, sinó que és un bon element de treball per al nou Servei de Medi Ambient de la Policia Local que s’ha creat aquest any 2022 i que permet també vetllar per la seguretat i els bons comportaments en les zones agrícoles i forestals del municipi.

Restricció a la platja del Remolar

La singularitat natural de les platges locals és un dels seus grans atractius i un valor a preservar. El compromís ciutadà és clau perquè l’ús lúdic sigui compatible amb la cura ambiental. Per això, és ben important no accedir a les dunes, uns ecosistemes molt importants per evitar la regressió de les platges. Fins al 31 de juliol no està permès l’accés a la platja del Remolar, la més propera al Prat, per afavorir la nidificació d’aus en perill, com els corriols. Aquesta és una de les dues platges, juntament amb la de Cal Francès, reconegudes amb la distinció de Platges Verges per part d’Ecologistes en Acció.

Fuente: Ajuntament de Viladecans