La regressió de la platja de Gavà és molt preocupant

La regressió de la platja de Gavà és molt preocupant

L’alcaldessa de Gavà ha visitat la zona afectada pel darrer temporal acompanyada del cap de Demarcació de Costes,

Diego Fernández  

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha mostrat la seva preocupació davant l’estat de la platja de Gavà, que arran del darrer temporal Cèlia ha perdut bona part de la seva sorra. Badia ha expressat que “davant de la situació actual, volem una reacció urgent i solucions definitives com més ràpidament millor”. Aquesta preocupació l’ha traslladat al cap de Demarcació de Costes, Diego Fernández, amb l’objectiu de treure un compromís. L’alcaldessa ha afirmat que “anirem on calgui per demanar una solució a la regressió de la nostra platja». 

Si bé la regressió de la platja és un fenomen que s’ha repetit en anys anteriors i el litoral s’ha regenerat de manera natural i amb l’ajuda d’aportacions de sorra, en aquesta ocasió l’afectació és més important. L’alcaldessa ha manifestat que “estem a dos mesos de l’inici de la temporada de platja, i si no es prenen mesures immediates no serà fàcil recuperar els dos metres de desnivell existents des de les dunes a baix a la sorra, la qual cosa no dona seguretat”.

L’alcaldessa de Gavà ha afegit que les aportacions de sorra que es fan cada any, tot i ser necessàries, no solucionen aquesta regressió, i per això “reclamem mesures eficaces a llarg termini, com poden ser les proves pilot amb estructures situades a 50 metres mar endins”. En aquest sentit, ha remarcat que “continuarem reclamant a les administracions competents una actuació de caràcter permanent i que doni les màximes garanties i seguretat”. 

Gemma Badia s’ha mostrat contundent i ha afirmat amb fermesa que “aquest no és un problema de Gavà, ni l’ha provocat Gavà, per això anirem on calgui per obtenir respostes, i ho volem fer amb un front comú amb Generalitat, Àrea Metropolitana i Ministeri perquè encara que no hem de parlar de zona catastròfica tothom veu que el cas és molt preocupant i causat per les carències en l’avaluació a l’hora de fer la declaració d’impacte ambiental en el seu dia”. 

Finalment, l’alcaldessa de Gavà ha parlat de la importància que té la platja pel municipi “és una platja que representa a una ciutat que la cuida, forma part del nostre dia a dia i que compta amb tots els serveis necessaris per poder gaudir-la”. Una zona que és visitada, no només per la ciutadania de Gavà, sinó també de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Els banyistes sempre han gaudit d’una platja sostenible i de qualitat, reconeguda amb els màxims distintius: que rep diferents distintius com són: la Bandera Blava, el compromís de sostenibilitat Biosphere, la Q de Qualitat Turística i la bandera Ecoplayas. Per tant, “si volem continuar amb aquests estàndards de qualitat és imprescindible fer un seguiment del procés de regressió i actuar per garantir la seva regeneració”.

Fuente: Ajuntament de Gavà